KRISTIANSAND: — Det var en veldig deilig følelse å kunne ta ned skiltene som fortalte at hallen er stengt. Nå ser det veldig bra ut, og det medfører ingen risiko å oppholde seg i Sørlandshallen, sier daglig leder i Agder fotballkrets, Kjell Johnsen, til Fædrelandsvennen.

I hele går kveld ble halltaket spylt med varmt vann.

Oppe på taket jobbet en gruppe fjellklatrere fra Kristiansand Klatreklubb med å skyve og måke store flak med snø ned på bakken.

Oppsynsmann for arbeidet, Kristen Hellenes, forteller at jobben gikk helt etter planen.

— Dette gikk veldig bra. Nå er hallen mer eller mindre helt fri for snø igjen.

Fra betongbiler på bakken ble det spylt enorme vannmengder opp på selve taket. Det var den utløsende faktoren til at Sørlandshallen i dag åpnes igjen etter en historisk stengetid.

— Hallen er litt over ti år gammel, og vi har aldri måttet stenge den på grunn av snø på taket. Det sier vel litt om de ekstreme værforholdene vi har hatt i vinter. Men det viste seg altså at varmt vann var den utløsende faktoren for å få vekk snøen, forklarer Kjell Johnsen.

At hallen igjen er åpen, betyr at Start får gjennomført sin planlagte økt på stor bane - på kunstgresset i hallen.

— Det er veldig bra at hallen er åpen igjen. Vi trenger Sørlandshallen nå. Det nærmer seg seriestart og vi trenger å få trent 11 mot 11. Det er bare å rette en tusen hjertelig takk til alle de som har stått oppe på taket og fått den fri for snø, sier sportslig leder i Start, Trond Are Gjone.