KRISTIANSAND: Underslaget skal ha skjedd fra Platekompaniets butikk i Markens gate i en periode på tre år for en tid tilbake. 24-åringen stjal i denne perioden til sammen 437.000 kroner ved at han slo inn negative beløp i kassen og tok ut tilsvarende beløp i kontanter, slik at kasseoppgjøret tilsynelatende stemte.

I tillegg stjal mannen, som en stund var assisterende butikksjef, om lag 100 cd-plater fra butikken til en verdi av 12.000 kroner.

— Han har erkjent forholdet og forklart seg for retten, sier mannens forsvarer, advokat Ben Fegran, til fvn.no.

Ville ha samfunnsstraff

Siden mannen ga en uforbeholden tilståelse om underslaget, dømte Kristiansand tingrett ham denne uken til 120 dagers ubetinget fengsel under tvil. Etter rettens mening ville riktig straff uten fradrag for tilståelsen vært minst seks måneders fengsel.

Dommen er den samme som påtalemyndigheten foreslo. Forsvarer Fegran mente i retten at forholdene lå til rette for samfunnsstraff, eventuelt deldom.

I skjerpende retning la retten vekt på at underslaget skjedde i stillingen som assisterende butikksjef, og at kassesystemet i butikken var slik at mistanken lett kunne falle på andre ansatte.

— Dommen er ikke overraskende i og med at det var straffepåstanden. Men at han var assisterende butikksjef hadde ikke noe spesielt å si i forhold til det som skjedde, sier Fegran.

Betaler lavere beløp tilbake

Daglig leder og medeier av landets største musikkjede, Rolf Kristian Presthus, ønsker ikke å kommentere dommen, men sier at Platekompaniet jobber målrettet for å unngå at ansatte skal kunne stjele fra kassen.

— Det var ukjent for meg at han var dømt. Men i og med at dette er en politisak, vil jeg ikke kommentere dette, sier han til fvn.no.

24-åringen opplyste i retten at han har inngått avtale med sin tidligere arbeidsgiver om å betale tilbake et ganske betydelig lavere beløp enn det siktelsen omfatter. Hvor stort dette beløpet er, vil verken Fegran eller Presthus ut med.

— Jeg kan bekrefte at han har inngått en avtale med Platekompaniet om å betale tilbake et lavere beløp. Dette har sammenheng med at Platekompaniet ikke har vært sikre på hvor stort beløp det dreier seg om, sier Fegran.