MARNARDAL: — Å få prisen var en stor overraskelse. Vi ante ikke at vi var nominert en gang. Dette er en stor inspirasjon til å holde på videre, sier Inga Lise Høgetveit.

Vest Agder fylkeskommune valgte å gi prisen til ekteparet fordi de er levende interessert i å formidle historie på bygda. De viser også stor dugnadsånd og en positivitet som er enestående. Prisen består av et beløp på 50.000 kroner og et kunstverk signert Tone Svaland Holberg.

På gården på Abelseth i Marnardal har paret drevet naturcamping siden 1994. På gården har de bodd siden 1985. Unge og gamle kan komme og oppleve gårdsdrift slik den var i eldre tider. De har smie, årestue, skomakerverksted, husmannsplass og en del husdyr. I løpet av året har de rundt 5000-6000 gjester.

— Arbeidet er svært variert og det er moro å holde på selv om vi av og til blir både trøtte og slitne, sier Inga Lise Høgetveit. I tillegg til mye besøk av barnehager og skoleklasser, arrangerer de også konfirmasjoner, bryllup og andre festligheter på gården sin. Nå er planen å utvide lekeplassområdet og turløypene. Selve campingområdet er på ti mål, og ekteparet driver alt stort sett alene. Om sommeren får de hjelp av sine tre voksne sønner.

— Dette har blitt en livsstil for oss, fastslår en stolt prisvinner, Inga Lise Høgetveit.