SONGDALEN: Midtdeleren skal settes opp fra rundkjøringen ved Rosseland til broen ved Storenes, om lag to kilometer vestover mot Søgne.

— Dette er en ulykkesstrekning og vi skal bygge fast midtrekkverk lenger vest. Dette kobler vi sammen inn mot rundkjøringen ved Rosseland, sier distriktssjef ved Statens vegvesen i Vest-Agder, Johan Mjaaland, til fvn.no.

Monteringen starter i 20-tiden mandag kveld. Trolig vil arbeidet pågå i fire netter framover, fra klokken 20 til klokken 06, og det vil være manuell dirigering på stedet.

Den nye midtdeleren er et prøveprosjekt som brukes på strekninger der kjørebanen er for smal til vanlig midtrekkverk. Midtmarkeringen består av en 20 centimeter bred og fem centimeter høy skinne, hvor hver tiende meter markeres med høye «flagg», ifølge NRK Sørlandet.

— Vi skal registrere hvordan kjøremønsteret endres, og følge nøye med på ulykkesstatistikken, sier Mjaaland.

— På hvilken måte hjelper disse?

— De har ingen fysisk funksjon ved at de skiller kjørefelt som et rekkverk vil gjøre. Men det vil gi føreren stor oppmerksomhet på midten av veien, og vi har stor tro på at det vil forbedre sikkerheten på strekningen ved at folk er oppmerksomme på hvor de skal kjøre.