KVINESDAL/FLEKKEFJORD: Kontrollen er en del av "Si fra-kampanjen", som er rettet mot ungdom mellom 15 og 25 år. Distriktssjef i Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland, Steven Hasseldal, ser for seg at kampanjen vil vare i tre år.

— Vi begynte med Kvinesdal og Flekkefjord i helgen, og vil flytte oss østover utover høsten, sier Hasseldal til fvn.no.

I målgruppen

Hasseldal er godt fornøyd med resultatet av den første kontrollen.

— 455 biler ble kontrollert lørdag kveld og natt til søndag. Fire fikk beslaglagt førerkortet på grunn av for høy hastighet. Alle disse var i målgruppen vår, opplyser han.

I tillegg fikk 15 personer bot på grunn av mangel på bilbelte, to ble anmeldt for å kjøre uten førerkort og ti mangellapper ble utfylt.

Åpenhet

Bilførere som ble tatt for å kjøre for fort ble sendt videre til representanter for "Si fra-kampanjen". Her ble både sjåfør og passasjerer konfrontert av representantene.

— I tillegg til at representantene tar tak i sjåføren, blir også passasjerene ansvarliggjort. Det er ikke alltid lett å si fra når man føler seg utrygg i bilen, men det er viktig. Vi ønsker å få en større åpenhet og aksept på nettopp det, forklarer Hasseldal.

Han har stor tro på prosjektet, og håper det vil ha en positiv effekt.

— Det er viktig å få til en holdningsendring blant ungdom. Erfaring viser at forebyggende tiltak alene ikke er nok, men i kombinasjon med utstrakte kontroller tror jeg det vil ha stor effekt, sier han.