KRISTIANSAND: — Jeg kom ut i gangen og så ei ukjent dame komme gående mot meg. Da hun fikk øye på meg snudde hun tvert, og løp ut av døra. Det var tydelig at hun ikke hadde noe her å gjøre, forteller assistent ved barnehagen, Bente Abusdal, til fvn.no.

Abusdal ble torsdag frastjålet jakken sin og et skjerf, som til sammen hadde en verdi på rundt 1000 kroner. En annen ansatt ved barnehagen oppdaget ved arbeidsdagens slutt at mobiltelefonen var forsvunnet fra vesken hennes.

- Rart vi ikke så noe

Uvedkommende har ved flere anledninger blitt oppdaget på barnehagen, men torsdag var det ingen som så noe til tyven.

— Vi går mye opp og ned i trappene og gjennom gangene her, så jeg synes det er rart at vi ikke hørte eller så noe mistenkelig. Samtidig er det jo en del bråk i en barnehage, sier Abusdal.

Anmeldte tyveriet

De ansatte i barnehagen anmeldte ved 12-tiden i dag tyveriet til politiet. De anmeldte også kvinnen som snek seg rundt i gangene i dag, og mistenker at hun kan ha en tilknytning til tyveriet.

— Jeg ga en beskrivelse av kvinnen til politiet. Jeg rakk ikke å se så nøye hvordan hun så ut forfra, men kunne fortelle hva hun hadde på seg, og hvordan hun var på håret, sier Abusdal.

Politiet kan bekrefte at de har mottatt anmeldelsen fra barnehagen, men har ikke kommet igang med etterforskningen ennå.

— Vi får inn mange slike anmeldelser, og det blir nok ikke gjort noe med dette før på mandag, sier Arild Sørensen ved Agder politidistrikt.

Låser dørene

Stiftegården barnehage vil nå holde dørene låst også i åpningstiden, for å holde uvedkommende ute.

— Etter hvert vil vi få en ringeklokke som foreldrene må ringe på når de kommer for å hente barna, sier Abusdal.