KRISTIANSAND: Den 25 år gamle kvinnen var passasjer på motorsykkelen. Hun skal ha omkommet momentant i det kraftige sammenstøtet med personbilen.

Skarpeid Olsen var opprinnelig fra Søgne, men bodde på Grim i Kristiansand.

Døde på sykehuset

André Jørgensen fra Vennesla, som kjørte motorsykkelen, ble brakt med ambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand. Livet hans stod imidlertid ikke til å redde. 23-åringen skal ha hatt store innvendige blødninger på vitale organer.

Ulykken skjedde på Vågsbygdveien, i den krappe svingen etter Auglandsbukta mot Kjosbukta. Motorsykkelen kom over i motgående kjørefelt, og kjørte inn i fronten til den møtende personbilen.

Ifølge politiet ble det ikke funnet bremsespor etter motorsykkelen på stedet. Vitner har fortalt fvn.no at motorsykkelen holdt høy fart kort tid før ulykken. På grunn av manglede bremsespor har politiet problemer med å anslå farten, men fvn.no får opplyst at det var høy energi i kollisjonsøyeblikket.

Fant kun én hjelm

Foreløpig er ikke vitner avhørt av politiet etter ulykken, men vitner har fortalt fvn.no at kvinnen ikke brukte hjelm forut for kollisjonen. Det ble kun funnet en hjelm på stedet, ifølge politiet.

Personbilen ble kjørt av en mann i 70-årene. Han skal ha kommet uskadet fra kollisjonen. Mannens kone, som var passasjer i bilen, ble kjørt med ambulanse til legevakten i Kristiansand. Hun skal ha sluppet fra ulykken med lettere skader.

Etter det fvn.no kjenner til, mener politiet at bilføreren holdt en fart på 20-30 kilometer i timen gjennom svingen. Fartsgrensen på stedet er 50 kilometer i timen. Veien var tørr og bar da ulykken skjedde.