KRISTIANSAND: Bob Mellemstrand fra Nærbø bruker all sin fritid på å kjøre rundt til Kiwi-butikker på Sørlandet og i Rogaland og jakte på utgåtte datovarer. Han tok butikkjeden på ordet da de startet kampanjen med å gi pengene tilbake til kunden eller å gi ut nye varer, om det ble funnet varer som var gått ut på dato i deres butikker.

I år har han loppet butikkjeden for hele 79.000 kroner, og bare i forrige uke, fant han utgått øl til en verdi av 20.000 kroner.

Ringte politiet Administrerende direktør i Kiwi, Per-Erik Burud har uttrykt henrykkelse over arbeidet Mellemstrand gjør for butikkjeden, og har til og med donert en splitter ny bil til dato-jegeren. Men på Kiwi Brennåsen i Kristiansand fikk rogalendingen et ublidt møte med butikksjefen.

— Han likte visst ikke at jeg var i butikken, og ville hive meg ut. Så han ringte politiet. Han trodde visst jeg hadde stjålet noe, men jeg hadde ikke gjort noe galt. Jeg fant ingen utgåtte varer i butikken, og stjeler i hvert fall aldri, sier Mellemstrand til fvn.no.

Dro før politiet kom Han har aldri tidligere opplevd at butikkpersonalet har behandlet han på denne måten, og er rystet over at butikksjefen valgte å ringe politiet. Selv dro han fra butikken før politiet kom, men hørte at butikksjefen snakket med politiet og at de skulle komme om 15 minutter.

— Jeg dro fra butikken etter ti minutter, men hørte han snakket med dem. Jeg forstår det ikke, for alle pleier som regel å være bare hyggelige. Noen er litt sure på meg av og til, men ingen har noen gang ringt politiet før, sier Mellemstrand.

Fvn.no har vært i kontakt med butikksjefen på Kiwi Brennåsen, som sier han ikke kan uttale seg til media om saken.

- Bare fornøyd med Bob Administrerende direktør i Kiwi, Per-Erik Burud er i utlandet og har dårlig forbindelse på telefonen da fvn.no snakker med han, men han sier han ikke har hørt om historien fra Kristiansand.

— Jeg kjenner ikke til denne historien eller bakgrunnen for den, så jeg kan nesten ikke kommentere noe jeg ikke kjenner til. Men vi er i hvert fall veldig fornøyd med det arbeidet Bob gjør og det har vi vært hele tiden, sier han.

Så dette var kanskje bare en liten glipp?

— Ja, det må jo ha vært det. Men jeg kan som sagt ikke uttale meg om noe jeg ikke kjenner til, sier Burud.