BIRKELAND: 18-åringen ble alvorlig skadet i slagsmålet, og situasjonen var i går kveld kritisk for mannen. Tirsdag morgen opplyser akuttmottaket ved Sørlandet sykehus at mannen er utenfor livsfare.

— Tilstanden er ikke kritisk lenger, og han er stabil.

19-åringen er fortsatt til behandling på akuttmottaket, men er ikke livstruende skadet. Ved Sørlandet sykehus vil de ikke opplyse om hva slags skader det er de to mennene er blitt påført som følge av masseslagsmålet som brøt ut tidligere mandag kveld.

— Vi fikk melding første gang for en time siden om slåsskamp der, men fikk beskjed om at det hadde roet seg innen vi rykket ut, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Tor Stålesen til fvn.no like over klokken 21 mandag kveld.

Da gemyttene tok seg opp for andre gang, like over klokken 21, ble flere politipatruljer og ambulansepersonell sendt til stedet. Også luftambulanse ble tilkalt etter at AMK fikk meldingen om masseslagsmålet, som involverte bruk av betong og jernstang.

Den 18 og den 19 år gamle mannen skal ha blitt slått med blant annet en jernstang.

Ifølge politiet skal den ene mannen skal ha blitt påført skader i hodet, mens den andre skal ha blitt påført skader i halsregionen etter voldsepisoden.

Begge mennene var ved bevissthet da ambulansen ankom. Den ene mannen skal da ha hatt store pusteproblemer som følge av slaget mot halsen.Begge er av utenlandsk opprinnelse, og er nå fraktet til Sørlandet sykehus for intensiv behandling.