KRISTIANSAND: Fvn.no har onsdag vært i kontakt med politi, skatteetat og tollvesen for å høre om de har planer om å aksjonere mot de britiske steinleggerne. Det var imidlertid vanskeligere enn antatt å få svar.

Økonomiavsnittet ved Agder politidistrikt henviser oss til utlendingsdirektoratet, som igjen henviser oss tilbake til økonomiavsnittet.

— Det jeg kan si angående de britiske steinleggerne er at jeg har ikke hatt direkte kontakt med saken. Og vi har heller ikke fått noen henvendelser fra offentlige myndigheter, eller privatpersoner, sier Kristen Ribe, leder i økonomiavsnittet.

Ingen planer om aksjon

Sist steinleggerne var i distriktet aksjonerte politi, tollvesen og skatteetaten mot dem. Men heller ikke tollvesenet har planer om nye aksjoner i nær fremtid.

— Vi har ikke planlagt noen spesiell aksjon mot steinleggerne, men har løpende kontakt med skatteetaten, sier Thorleif Andreassen, regiondirektør i Tollregion Sør-Norge.

— Vår jobb er først og fremst å følge opp bilmunner, biler, toll og slike ting. Eventuelt svart arbeid har ikke vi noe med, forklarer han.

Ferie i skatteetaten

Heller ikke skatteetaten ser ut til å ha umiddelbare planer om å stoppe steinleggerne – selv om fvn.no mandag avslørte at steinleggerne var i full gang med arbeid på Bråvann på tross av politiets advarsler.

— Folk er på ferie i kontrollavdelingen, så jeg kan ikke tro at vi foretar oss noe akkurat denne uken, sier Iren Sommerset, fungerende fylkesskattesjef ved Vest-Agder fylkesskattekontor.

- Så dermed er det fritt frem for steinleggerne?

— Nei det vil jeg ikke akkurat si. De kan aldri føle seg helt trygge. Vi aksjonerte mot dem sist gang de var her, og det er folk som jobber med dette i andre fylker også. Steinleggerne er et det vi forstår spredt rundt omkring i hele Norge, svarer hun.

Sommerset legger til at kontrollsjefen ved kontoret er tilbake fra ferie kommende uke, og at han antakelig vil ta tak i saken da. Det er nemlig kontrollsjefen som har ansvaret for planlegging og eventuelle aksjoner.

Den fungerende fylkesskattesjefen oppfordrer folk til å være skeptiske til steinlegger-tjenestene de blir tilbudt i mellomtiden.

— Folk bør tenke seg om to ganger før de takker ja til tilbudene som steinleggerne kommer med. Mest sannsynlig er det ikke så billig som man tror, og i tillegg får man ikke akkurat samme reklamasjonsrett som ved et velrenommert norsk selskap. Mest sannsynlig er de borte fra fylke lenge før man finner ut at man ønsker å klage, advarer Iren Sommerset.