MANDAL: — Gøy! Femåringene Martin, Oskar, Victor, Emma og Tara er alle samstemte etter å for første gang ha testet det helt spesielle tilbudet Aarkjær barnehage i Mandal tok i bruk i går: To innendørs bassenger!

To år etter at ideen kom, var altså tiden kommet da ungene for første gang kunne ta seg et bad i bassengene. Det ene er på 2,5x2,5 meter og 30 cm dypt, mens det andre er 2,5x3,8 meter og er 1,4 meter dypt. Og godt og varmt, selvsagt.

Barnehagen eies av syv personer i et selskap som kalles «Barn i Vekst». De eier i tillegg Holum barnehage, som også kan benytte seg av tilbudene. Blant visjonene er å vise raushet, bli sett, gi opplevelser og ha det gøy!

— For to år siden var det noen her som leste om en barnehage i Oslo som hadde basseng, og da begynte snøballen å rulle, forteller styrer Wenche Skoie Gabrielsen.

Sikkerhet

Første bad var altså i går, så alle regler er ikke helt snekret ennå. For her går selvsagt sikkerhet foran alt.

— Det som gjelder, er at de voksne som er i bassenget med ungene skal ha livredningskurs. Videre skal dørene til bassengene alltid være låst. Etter hvert må vi se hvor mange barn som kan være i bassenget samtidig og hvor ofte det skal benyttes, sier Gabrielsen.

Bassengene ligger like ved hverandre, men kan stenges fra hverandre når de yngste er i det minste av dem.

Da Fædrelandsvennen bivånet jomfrubadet i går, var det vill jubel hos ungene. Dette har de sett voldsomt fram til i mange måneder. Med i bassenget er assistent og verneombud Arlin Lundevik. Hun røper at hun først var skeptisk til planene.

— Det er et veldig ansvar å ha barna i bassenget. Men etter å ha vent seg til tanken, er det nå bare helt topp, smiler hun.

Tanken er ikke aktivt å lære ungene å svømme. Her skal det gå i kos og gøy.

Positive foreldre

Hva så med foreldrene? De er vel fra seg av bekymring? Men nei:

— Det er et utrolig godt tilbud. Tenk hvor glade ungene blir i vann, sier Kjetil Osestad, som har to barn i barnehagen. Han er fullstendig trygg på sikkerheten.

Samtidig har barnehagen laget et fullverdig lydstudio med elgitarer, slagverk og keyboard. Her kan ungene spille inn sanger på CD. Alt dette, sammen med ny personalavdeling og en ny vuggestue har det kostet fire millioner kroner å få til.

Og, som om ikke dette var nok: barnehagen har laget snekkerverksted med høvelbenker. Utendørs lages det dessuten klatrevegg i fjellveggen{hellip}

— Vi ønsker å fremstå som en attraktiv barnehage med forskjellige aktiviteter for ungene. Men det er selvsagt trygghet, omsorg og innholdet seg gjelder, understreker Wenche Skoie Gabrielsen.