KØBENHAVN: Etter en grundig sikkerhetssjekk ble flyet ved 11-tiden klarert, og det ble bestemt at avgangen med 99 passasjerer skulle gjennomføres kl. 11.30, opplyser presseansvarlig Majbritt Vittaop ved Sterling i København til NTB.

Bombetrusselen ble innringt til Sterlings bookingsentral – såkalt callcenter – i Oslo rundt kl. 9.15. Det er andre gang på et halvår at Sterling rammes av en falsk bombetrussel. Sist var i sommer, og også den gang gikk trusselen ut over et fly som skulle til Oslo.

Passasjerene ble evakuert

Besetningen på flyet av typen Boeing 737-700 var i ferd med å gjøre klart for avgang da alarmen kom. Passasjerene ble evakuert og sendt tilbake til terminalen mens maskinen ble undersøkt.

Trusselen ble ringt inn av en person som sa at flyet på rute NB682 ville bli sprengt mens det var i luften. Om bord i flyet skulle det befinne seg en person som ville utløse en sprengladning, hevdet den anonyme innringeren.

Passasjerene ble sendt til en ekstra sikkerhetssjekk, samtidig som sikkerhetsmannskap med hunder kontrollerte all bagasje og hele flyet. Rundt kl. 11 ble flyet klarert for trafikk.

Ukjent hvorfra

Sterlings talsmann Stefan Villner sier til det danske telegrambyrået Ritzau at det er uklart om trusselen ble ringt inn fra Danmark, Norge, Nederland eller et annet land.

Sist gang Sterling ble rammet av en bombetrussel, for et halvt år siden, gikk det ut over selskapets avgang fra Roma til Oslo. Også den trusselen var falsk, sier Villner, som påpeker at folk som driver med slikt, må regne med streng straff.

Denne gang skulle flyet etter planen ha landet på Gardermoen klokken 11.25 onsdag formiddag, men ny tid er nå satt til klokken 13.20. Sterling samarbeider med Norwegian på en rekke ruter, men de to flyselskapene samarbeider ikke på Amsterdam-Oslo, opplyser informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Norwegian til NTB.