LILLESAND: — Saken er prinsipielt viktig. Det gjelder den lille mannen i gata, sier advokat Rune Dybedal som i ti år har representert Egil Tellefsen som ønsker å bygge hytte på sin eiendom på Andeskjærtangen i Høvåg.

OVERRASKELSE.

Nå har Dybedal sendt en detaljert regning for 400 timers arbeid over en periode på nærmere ti år. Sluttsummen på saksomkostningene lyder på 780.000 kroner.

— Kravets størrelse er mindre interessant. Ifølge forvaltningslovens paragraf 36 har man krav på å få dekket saksomkostningene når en sak er omgjort til din fordel, sier advokaten.

Ordfører i Lillesand kommune, Arne Thomassen, sier til Fædrelandsvennen at regningen kommer som en stor overraskelse:

  • Både størrelsen og det at regningen kommer er overraskende. Kommunen har sendt saken videre til advokat, sier Thomassen.

Rune Dybdedal viser i brevet til kravet fra Christian Thommessen i 2003 der Lillesand kommune dekket saksomkostninger på 140.000 kroner på grunn av saksbehandlingsfeil.

PRINSIPPRYTTERI.

15. oktober var det ti år siden den første byggesøknaden fra Egil Tellefsen havnet på politikernes bord i Lillesand kommune. Siden den gang har saken vært til behandling en rekke ganger både kommunalt og hos Fylkesmannen i Aust-Agder. Tellefsen har hele tiden fått avslag på søknaden om dispensasjon for å bygge hytte i 100-metersbeltet i strandsonen.

— Det er helt åpenbart at det er prinsipper som har regjert saken. Forvaltningen har ikke anvendt den loven de er satt til å forvalte, sier Rune Dybedal som de siste seks årene har arbeidet som advokat i Newcastle.

IKKE OVER.

I sommer konkluderte Sivilombudsmannen med at Lillesand kommune må behandle Egil Tellefsens hyttesøknad på nytt fordi manglene i vedtaket er så store. Ombudsmannen kritiserte Lillesand kommune for å være inkonsekvent, og Fylkesmannen fikk kritikk for å drive med sirkelargumentasjon.

— Fylkesmannen bør ha mer ansvar enn Lillesand kommune. Det er Fylkesmannen som de siste seks årene har hatt kontroll på saken, sier Dybedal.

I planutvalgets møte 3. oktober snudde et stort flertall av Lillesands-politikerne til Tellefsens fordel og sa ja til bygging i strandsonen på Andeskjærtangen. Fylkesrådmannen har anbefalt fylkesutvalget å påklage saken. Fylkespolitikerne tar stilling til hyttesaken tirsdag.