LYNGDAL: Politiet har foretatt rundspørringer i nabolaget og avhørt vitner, men har foreløpig ikke kommet til noe gjennombrudd i saken.

— Vi har foreløpig mottatt veldig få tips fra publikum og er fortsatt interessert i å komme i kontakt med personer som har vært i området like etter midnatt natt til mandag, sier Steinar Mydland, førstebetjent ved Lyngdal politistasjon, til fvn.no.

Bolighuset til den bosniske familien ble påtent like før 00.30 natt til mandag. Det begynte å brenne på utsiden av huset, og brannen spredte seg til vindfanget. Da brannvesenet kom til stedet, stod flammene til taket. Inne i huset lå familien på fem og sov. De ble vekket av en nabo som kom kjørende forbi. Hvis ikke han hadde kommet og varslet familien, ville huset vært overtent innen ett minutt, ifølge naboen.

Ikke rasistisk motivert - De som bodde i huset var bosniere. Har dere mistanke om at brannen kan være rasistisk motivert?

— Vi har ingen indikasjoner på det. Det har aldri vært noe problem med familien så vidt vi vet. Det har også at vært stille og rolig i Lyngdal den senere tiden, og at det er flere år siden sist det var små rasistiske tilløp, sier Mydland.

Saken er høyt prioritert hos Lyngdalspolitiet som har lagt bort andre saker for å konsentrere seg om brannen.

Frykter ikke pyroman - Har dere hatt andre branner som har vært påsatt i Lyngdal i det siste?

— Nei, det har vi ikke hatt, sier han.

— I påsken var det også en brann i Arendal som var påsatt. Ser dere noen sammenheng mellom de to brannene?

— Vi har vært i kontakt med politiet i Arendal, men ser ingen sammenheng mellom de to brannene. Vi ser mer på dem som to enkeltstående tilfeller, sier Mydland.

— Så dere frykter ikke at det går en pyroman løs på Sørlandet?

— Jeg kan ikke si det, selv om vi ikke ser noen sammenheng mellom de to brannene, sier politiførstebetjenten til fvn.no.