KRISTIANSAND: Etter å ha tjuvkoblet bensinslanger, klarte en 26 år gammel mann å få start på en båt i Randesund tirsdag morgen. Gnister fra den elektriske starteren antente imidlertid bensinen, som lakk fra slangekoblingen, og brannen var et faktum. Båten var da allerede i drift på fjorden.

Politiet fikk melding om brannen like før klokken 07 tirsdag morgen. Vitner hadde da observert røyk som veltet ut fra en 14 fots plastjolle midt ute på fjorden.

— Den 26 år gamle båtføreren svømte til land, og var ikke ved båten da politiet kom frem, opplyser operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ikke mistenkt

Det var en stund usikkert hvor 26-åringen hadde tatt veien. I 07.30-tiden ble han funnet på land i Ronabukta. Han ble da tatt hånd om av ambulansepersonell.

— Han fikk komme seg hjem og skifte. Deretter ble han brakt med inn til politistasjonen for avhør, sier Jørgensen.

På dette stadiet hadde politiet ingen indikasjoner på at mannen ikke også var eieren av båten.

Uortodoks slangekobling

I mellomtiden hadde politiet rutinemessig kontrollert båten, og oppdaget den noe uortodokse koblingen av bensinslangene. Ved en rask sjekk ble det klart at båten var blitt stjålet fra en brygge i Randesund. Konfrontert med opplysningene, innrømmet 26-åringen å ha koblet slangene og stjålet båten.

— Han sitter nå i varetekt hos politiet og er siktet for båttyveri, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen.

Brannvesenet fikk slukket brannen etter kort tid. Ingen andre personer skal ha vært om bord i båten, ifølge politiet.