Er du i Indonesia og har opplevd jordskjelvet? Da vil Fvn.no gjerne ha kontakt med deg.

Se bildeserie

Indonesia teller sine døde etter en ny naturkatastrofe. Minst 3.000 mennesker omkom i det voldsomme jordskjelvet, ifølge en talsmann for regjeringen i Jakarta.

200.000 hjemløse

Skjelvet rammet tett befolkede områder på øya Java, og mange mennesker ble begravd i husruiner. Mer enn 2.500 er alvorlig skadd, rundt 200.000 har mistet sine hjem, og behovet for nødhjelp blir helt sikkert svært omfattende, ble det sagt lørdag kveld norsk tid.

Alle tallene er foreløpige anslag, understreket regjeringens talsmann og folk fra Det internasjonale Røde Kors i Jakarta lørdag. Jordskjelvet ble målt til 6,2 på Richters skala, men inntil tidlig lørdag kveld var det ikke meldt om noen tsunami – flodbølge – etter skjelvet.

Stoltenberg vil hjelpe

– Indonesia kom nær oss etter tsunamien der så mange nordmenn engasjerte seg for å hjelpe ofrene. Nå er landet igjen rammet av en katastrofe. Vi føler med det indonesiske folk i denne tragiske situasjonen, sier Jens Stoltenberg, som tidligere har vært på besøk i de områdene som nå er ødelagt etter jordskjelvet.

I samtalen med president Yudhoyono understreket Stoltenberg at Norge er beredt til å stille opp i hjelpearbeidet.

– Når vi får appellen fra indonesiske myndigheter om hvilke behov de har, er vi klare til å bidra, sier Stoltenberg.

Under samtalen bekreftet president Yudhoyono at han vil komme til Norge i september.