FROLAND: Det er Agderposten i dag som siterer Jan Thorød på at han ringte politiet mandag klokken 1815 og meldte fra om mistanke om at naboen kunne være død. Avisen skriver videre at politiet ikke sjekket saken før dagen etter, og da ble naboen funnet død.

Leder for Agder politidistrikts operasjonssentral, Svein Vasby har gått gjennom lydopptak av samtalen mellom Thorød og operasjonssentralen. Thorød hadde slått nummeret til lensmannskontoret, men det er ikke bemannet på kveldstid, og derfor ble telefonen autmatisk overført til Agder politidistrikts operasjonssentral.

Den skjedde cirka 1810 mandag og forløp omtrent som dette:

— Er jeg kommet til lensmannskontoret? spør mannen.

— Nei, dette er Agder politidistrikt.

— Da er jeg kommet feil, sier mannen.

— Er det noe spesielt du vil melde, spør operatøren på sentralen.

— Nei, det er det egentlig ikke. Det gjaldt bare et hus borti her hos en kompis der et vindu har stått oppe i ei ukes tid. Jeg ville bare at de (lensmannen, red. anm) skulle sjekke dette, sier mannen.

— Er det greit at du tar kontakt med lensmannskontoret i morgen tidlig, spør operatøren.

Det svarer Thorød bekreftende på, og operatøren understreker igjen at lensmannskontoret ikke åpner før neste morgen.

Dermed avsluttes samtalen. Vasby sier at det ikke på noe tidspunkt i samtalen ble uttrykt mistanke om at naboen kunne være død.

— Vi erfarer fra tid til annen at innringere som i etterpåklokskapens klare lys har fåttt rede på at noe dramatisk har skjedd, fremstiller saken klarere enn den ble fremstilt for oss. Politiet som den profesjonelle part har selvfølgelig ansvar for å kartlegge hvor alvorlig dette er, men operatøren vurderte at dette var en sak som kunne vente til neste dag, sier Vasby

— Hva skjer nå med denne saken?

— Det skjer ikke noe mer fra vår side slik som saken står nå.