BYKLE: Selv om kraftverket har stengt vanntilførselen til Sveigefoss i Otra i Bykle, er det nå for farlig for dykkere å søke etter levningene til en fransk turist som druknet i området ovenfor jettegryta for 40 år siden. Det er for mye vann i elva.

— Det er for mye tilsig fra bekker og myrdrag ned fjellsidene etter regnsommeren, sier lensmann Knut H. Nomeland ved Valle og Bykle lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Det er Nomeland som har beordret leting etter mulige levinger etter franskmannen, som aldri ble funnet etter bading i området 11. august 1967, før Bykle kommune fyller igjen jettegryta.

Beslutningen om å fylle igjen jettegryta er tatt som følge av at en knapt 14 år gammel gutt fra Bykle druknet der under bading i fjor sommer.

Et farlig sug fra avløpet i bunnen av den 11 meter dype jettegryta har gjort den til en dødsfelle.

Det må ikke renne vann ned i jettegryta når dykkere skal ned med undervannskamera for å lete i gryta og utløpet etter mulige levninger.

— Nå trenger vi noen dager med tørrvær før vi prøver igjen, sier Nomeland.

PS: Fvn.no skrev tidligere i dag at det skulle søkes etter en nederlender i jettegryta. Det viste seg ikke å stemme. Den korrekte nasjonaliteten er fransk.