KRISTIANSAND: Det var ved 22.30-tiden lørdag at politiet fikk melding om at ei 21-fots tresnekke stod på grunn ved Nåløyet ved Haraldvigen, 4-500 meter fra Kirkesundet. Det var føreren av båten som ringte politiet.

Tresnekka tok på et tidspunktet ikke inn vann. Politiet ba om bistand fra hovedredningssentralen som kontaktet redningsskøyta ”Kaptein Egil J. Nygård”.

— Sprang lekk

En mann og tre barn i alderen 12 til 19 år var på fisketur. Mannen kjørte snekka, mens ungene kjørte bak i ei jolle.

— Faren og ungene skulle ut og fiske langs land. Ungdommene var i en 14 fots båt med 9, 9 hester. Faren kjørte snekka alene, forteller Sven Arild Evertsen, båtfører på redningsskøyta.

Han forteller at ungene hadde gått over i tresnekka da redningsmannskapene ankom. Det hadde blåst opp og de var våte og kalde. Snekka hadde da sprunget lekk etter grunnstøtingen.

Redningsskøyta hentet de fire og brakte de i land på Dvergsnes ved 23.30-tiden. Skøyta klarte imidlertid ikke å dra snekka av land. Dermed sikret de båten med anker for å hente den i søndag.

Knakk i to

Da redningsmannskapene 08.45 søndag kom ut for å berge båten som stod på skjær, var den knekt i to.

— Vi så ikke båten da vi kom, så den var slått i stykker på grunn av de store bølgene. Styrehuset og skroget var skilt fra hverandre, forteller Enersen.

— Hva tenker du om det?

— Det var svinheldig at det bare var materielle skader og ikke folk. Det viser hvor kraftig naturkreftene kan være.