KRISTIANSAND: — Det var skremmende. De kom stormende inn døra og begynte å slå meg. Den ene slo med en stor Maglight lommelykt. Jeg så en Bandidos-vest på han ene. Jeg ble truffet i hodet, på kinnet og bak på ryggen. Dansken fløy på meg. Han forsøkte å få hendene bak på ryggen, så de andre kunne slå. Han fra Søgne som hadde kjørt meg til leiligheten, tok kvelertak på meg for å få meg ned på kne. Også kvinnen forsøkte å slå meg, men gjorde det ikke så vidt jeg husker, fortalte 31-åringen i Kristiansand tingrett i dag.

Hendelsen skjedde tirsdag 1. mars 2005. 31-åringen skal ha stjålet ei lommebok fra den da 28 år gamle kvinnen fra Bandidos-lokalene i Kiledalen på Mosby lørdagen før da han var på fest der. Kvinnen var samboer til den 40 år gamle Bandidos-mannen som disponerte Bandidos-lokalene. Hun døde i fjor, trolig av en overdose.

Lommeboka hennes ble funnet hjemme hos 31-åringen av hans mor. Hun leverte den til politiet i Søgne. De leverte den tilbake til eieren tirsdag 1. mars fra lensmannskontoret i Søgne. Da ble det også opplyst hvor lommeboka var funnet. Det satte i gang Bandidos-aksjonen mot 31-åringen.

100.000 i bot - Etter å ha banket meg, gav de meg en bot på 100.000 kroner for tort og svie for å ha stjålet lommeboka. Vi avtalte at de skulle få en prosjektor for 30.000 kroner som første avdrag. Resten skulle betales innen to uker. Etter det har jeg ikke hørt noe fra dem, forklarte 31-åringen, som ikke anmeldte volden før en måned senere.

— Jeg var redd for represalier, forklarte han.

De fire tiltalte gav en annen forklaring enn 31-åringen.

40-åringen sa at de var til stede i huset oppe hos han som eide det, da de hørte at 31-åringen tilfeldigvis var i utleieligheten nede.

Klinket til ham

— Da fikk jeg fart på beina og raste ned trappa. Jeg konfronterte ham med at han hadde stjålet lommeboka til samboeren min på den tida. Vi fyrte oss opp. Plutselig fikk jeg meg en midt på nesa, falt over et TV- eller telefonbord ved døra. Jeg klinket til ham så det sang. Et slag traff ham i øyet, og et i magen. Da gikk lufta ut av ham. De andre guttene stod litt i bakgrunnen, så jeg stor for ”nedbetalingen”. Da innrømmet han at han skulle betale tilbake pengene. Jeg var for fornøyd med det. Vi tok hverandre i hånda og var fornøyd med det, forklarte 40-åringen.

Han påtok seg dermed skylden for volden mot 40-åringen. Samtidig avviste han kjennskap til prosjektoren som betaling.