KRISTIANSAND: — Jeg lurte på om jeg så syner da flere småbåter i forrige uke kom slepende på denne gedigne lekteren. De tøyet den fast midt i sundet, og forsvant igjen, forteller Øyvind Stenslund, hytteeier på Bragdøya.

Lekteren heter «8 glass» og tilhører restauranten Hartmanns Brygge i Kristiansand. Stenslund forteller at han flere ganger den siste uken har lurt på hvorfor lekteren ble forlatt, like ved hytta hans.

— Ja, jeg har lurt fælt på hva i herrens navn den gjør her. Det er absolutt ikke bra at den ligger der. Jeg ønsker den fjernet, sier hytteeieren, som likevel seg galgenhumoristisk på situasjonen.

— Det neste som skjer er vel at de åpner restauranten her ute, smiler Stenslund.

Finn Audun Dahl, som er ansvarlig for lekteren, hevder han har gjort alt i god tro.

— Jeg var ikke selv med på slepingen av lekteren ut til Bragdøya, fordi jeg har vært bortreist. Vi kan ha lekteren liggende der ut sommeren. Det har både Havnevesenet, Parkvesenet og Bragdøya kystlag godkjent, sier Dahl.

Dahl forteller at restauranten fremdeles ikke har registrert noen naboklager.

— Om de irriterer seg, så får vi heller flytte lekteren fortere enn planlagt, sier han.

Avviser godkjenning

Havnedirektør Thomas Granfeldt avviser at Dahl har fått den nødvendige tillatelsen.

— Vi har ikke gitt en formell tillatelse. I går fikk jeg en telefon fra kommunen som gjorde meg oppmerksom på at lekteren hadde fortøyd på Bragdøya, sier Granfeldt, som legger til at han i dag skal ut på øya for å sjekke lekteren.

— Jeg kan ikke si om dette er lovlig eller ulovlig, så lenge jeg ikke har vært der ute. Vi kommer til å sjekke at den ligger fortøyd riktig og ikke er til fare for båttrafikken, sier Granfeldt.

— Konsekvensen er ikke verre enn at vi ber eieren om å flytte lekteren. Om det ikke skjer, så flytter vi den selv på eiers regning, sier havnedirektøren.

Ukjent Heller ikke Kari Gislefoss Hamre, leder av Bragdøya kystlag, hadde hørt noe om en eventuell godkjennelse.

— Det stemmer bare ikke. Det er helt utenkelig at vi kunne gått med på noe sånt. Da hadde i alle fall jeg fått vite det, sier Hamre, som likevel påpeker at kystlaget ikke har myndighet til å nekte noen å legge til ved øya.

Dahl forteller at han fikk tillatelsen av Erik Wigstøl, som også er med i kystlaget.

— Jeg husker samtalen med Dahl. Jeg fortalte han at vi ikke har myndighet til å gi slike tillatelser, forteller Wigstøl.

Lekteren ligger fortøyet ved søylebukta på Bragdøya. Et sted Havnevesenet bruker som opplag om vinteren.

— Jeg synes det er litt rart at Havnevesenet selv anbefalte meg å legge lekteren der, sier Finn Audun Dahl.

Det er heller ikke første gang den nevnte lekteren er ute i hardt vær. I fjor sommer dukket det opp en klagestorm fra Sydkvadraturen velforening, som så seg lei av nattebråket. Nå er altså lekteren i trøbbel nok en gang.