LYNGDAL/MARNARDAL: Etter et noe skuffende resultat på 242 poeng på Sløgedal (Heddeland & Breland skytterlag) lørdagskvelden, var det nye lodder og nye gevinster i Lyngdal i går formiddag — en mulighet Lund tok meget godt vare på.På lørdagen var det spesielt ståendeskytingen som det ikke ble full klaff på - serien ble stående skjevt til høyre.- Jeg tok en sjanse og stilte til siden på stående i Lyngdal, forteller en smilende Lund. Dette skulle vise seg å være et riktig valg, og med 347 poeng totalt gikk han helt til topps her.- Det er noe som ikke er riktig når det ikke er likt fra stevne til stevne, fortsetter han. På Vennesla - hvor jeg skjøt 346 lørdag - måtte jeg ikke stille. Det som nok også tok noe av konsentrasjonen på lørdagen, var at jeg ble gående og trø på banen hele dagen.Selv om han nok hadde håpet på en bedre plassering enn 11.plass på hjemmebanen sin, var han totalt sett fornøyd med helgens resultater.På Sløgedal var det til slutt en annen skytterkonge, Tor E. Fosseli fra Målselv, som stakk av med seieren med 345 poeng. 32-åringen som kom fra snø og vinter i Tromsø, hadde sin banedebut for sesongen her sør.Best av de lokale på Sløgedal ble Reidar Ågedal fra Grindølen med 343 poeng og fjerdeplass. Med 342 i Lyngdal kapret han seg nok poeng i helgen til at han ligger på en femteplass i norgescupen.Rinde med pers.

En som gikk rundt og smilte fra øre til øre på Sløgedal var Nils B. Rinde fra Farsund. Dette er en skytter som er godt kjent fra tidligere, dog ikke som baneskytter, men som AG3-skytter på stangskytingen..- Jeg har satt ny personlig rekord med 341 poeng, en forbedring på fire poeng, forteller han smilende. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skyte, men tok med meg utstyret likevel. Da jeg gjorde meg klar viste det seg at jeg ikke hadde fått med meg alt og måtte låne en skytejakke, noe som ikke ser ut til å ha vært noen ulempe, snarere tvert imot.- Har du trent mye i år siden du plutselig får slike resultater?-Jeg har ikke trent baneskyting i det hele tatt, og har derfor ikke noen forventninger til egne resultater. Det er kanskje det som ligger bak. En annen ting er at jeg for første gang har klart å slå storebror Ivar (nr. 14 totalt i norgescupen i 1999) på en baneskyting.Sterke resultater på 100 m

I tillegg til de gode seniorskytterne er Søgne skytterlag nå i ferd med å få fram flere gode, unge skyttere. En av disse er 13-åringen Even Englund som for andre gang skjøt fullt hus, 350 poeng. Denne gangen hadde han et resultat som er nesten uslåelig: Av de 35 skuddene satt 30 i innertieren! Med dette vant han eldre rekrutt på Sløgedal. I Lyngdal hadde Englund 347.Også Aust-Agder har gode ungdomsskyttere. En av disse er Geir A. Metveit fra Imenes som hadde fullt hus, 350 poeng både i Lyngdal og på Sløgedal. Dette holdt til en seier og en andreplass.