LILLESAND: _ Jeg tror det begynner å gå seg til på kulturfronten i Lillesand. En ny stilling til kulturenheten og 100.000 kroner som arbeidsredskap for styrking av frivillig kulturarbeid kan gi utvikling og nyskapning, sier leder av Kulturforum, Paul Flaa, i en kommentar til budsjettinnstillingen fra driftsutvalget og formannskapet i denne uken.

Vil jakte på flere penger

Forslaget er en sterk oppfordring til administrasjonen om å finne en ny stilling innenfor rammene som er på rådhuset. Det er ikke snakk om å opprette en ny stilling, men i stedet omdisponere ressurser fra tjenestesektor til kulturenheten allerede neste år.

_ En slik stilling gjør det mulig for å bygge ut kontakten mot statlige ressurser. Nå får vi bedre kapasitet til å drive jakt på flere penger. Kulturen har vært nødt til å kutte budsjettene til beinet siste årene. Det er mange huller å tette. Det finnes flere typer prosjektmidler i statlig regi som kan komme Lillesand til gode. Nå har vi mulighet til å hente ut slik ressurser. Jeg håper administrasjonen legger til rette for stillingen så raskt som mulig. Vi har liten tid å miste, sier Paul Flaa.

Opptur

Han gleder seg nå over det han tror kan bli en positiv kulturell opptur.

_ Det har siste tiden vært visse bevegelser på kulturfronten i Lillesand. Spørsmålet tilknyttet kulturarbeid og utvikling i er satt på dagsorden, og det har vært gjort viktige grep i den forbindelse. Vi har opprettet Kulturforum. Neste år får vi også noen ekstra kroner til disposisjon, i tillegg til at kulturadministrasjonen blir styrket. Parallelt er det en prosess i gang med tanke på nytt kulturhus. Dette lover slett ikke verst, sier Flaa.

Hvilke ideer Flaa har i den anledning vil han ikke ut med.

_ Hva jeg selv mener om plassering og opplegg for et fremtidig kulturhus, er uinteressant i dag. Nå er det viktig å komme i gang med prosessen. Vi skal nok gå til gode løsninger etter hvert, sier han.

Tjenestesjef Geir Jenssen sier administrasjonen har en klar målsetting om å følge opp signalene fra politisk hold. Det betyr styrking av bemanningen på kulturkontoret raskest mulig

_ Signalene fra politikerne har aldri vært klarere. Det kan bli snakk om å flytte ansatte innenfor lønnsbudsjett. Det kan bli aktuelt å gå inn i egen virksomhet og se om det er personer her som er kvalifisert og også kan tenke seg jobben. En annen mulighet er å frigjøre et årsverk og gå ut å søke etter kulturarbeider på det åpne markedet, sier Jenssen.