Væpnet politi omringet leilighetskomplekset. Her politiets innsatsleder Per Lennart Johnsen. Foto: Ernest Boswarva
GJEMTE SEG PÅ LOFTET: Mannen barrikadert seg på et smalt kryploft i dette huset. Politiet skal ha kastet gassgranater opp på loftet. Foto: Ernest Boswarva
Ambulansen var også på stedet. Foto: Ernest Boswarva

RISØR: Klokken 14.43 rykket politiet ut til en adresse i Viddefjell i Risør etter opplysninger om at en ettersøkt mann befant seg der. Sju timer senere ble han pågrepet inne i leiligheten.

– Det dreier seg om samme mann som vi var på jakt etter i Tvedestrand forrige uke, sier innsatsleder Per Lennart Johnsen til Fædrelandsvennens frilansfotograf på stedet.

Politiet gjorde mange forsøk på å få kontakt med 43-åringen, uten å lykkes. De hadde også grunn til å tro han var bevæpnet. Ved 20.45-tiden, seks timer etter at politiet kom til stedet, begynte de å knuse vinduer og kaste inn tåregass. Like etter tok tungt bevæpnet politi seg inn i leiligheten.

Et stort område rundt leiligheten mannen befant seg i ble sperret av mens politiaksjonen pågikk.

Dramatisk pågripelse

Inne i leiligheten hadde mannen barrikadert seg på et smalt kryploft. Politiet begynte så å kaste tåregass opp på loftet. Ved 21.30-tiden kunne vitner på stedet høre mye skriking inne i bygget, etterfulgt av et høyt dunk. Like etter ble mannen ført ut av leiligheten av bevæpnet politi.

– Klokka 21.36 meldte innsatsleder at den etterlyste er pågrepet på et kryploft inne i huset, opplyser operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt.

Ingen ble skadet i politiaksjonen. 43-åringen ble brakt til arresten i Arendal.

Truet politiet med våpen

43-åringen som er pågrepet er samme mann som i forrige uke truet polititjenestemenn med våpen i Tvedestrand. Bakgrunnen for den hendelsen var at mannen ikke møtte opp som vitne i rettssaken etter drapet på Steinar Gjeruldsen.Dermed rykket væpnet politi ut til en leilighet i Tvedestrand hvor de mente mannen befant seg.

– Da politiet kom til stedet, ble patruljen møtt av en maskert mannsperson som rettet håndvåpen mot patruljen, sa operasjonsleder Geir Ove Andersen da.

I hælene på mannen

43-åringen slapp da unna politiet, og siden har de lett etter han.

I seks dager har politiet forsøkt å spore opp mannen. Først tirsdag fikk politiet håndfast informasjon om hvor mannen befant seg.

– Vi har vært i hælene på personen i flere dager, og i dag fikk vi opplysninger om at han befant seg i denne leiligheten, sa stasjonssjef Odd Holum ved Risør politistasjon til Aust-Agder blad.