OSLO: Transport— og kommunikasjonskomiteen går i dag inn for å gi 50 millioner kroner i planleggingsmidler til E 18-veistrekninga fra Arendal til Tvedestrand. Utvidelselsen av Aust-Agderpakka har en total ramme på 200 millioner kroner, og skal finansieres av bompenger.

Nærmere bestemt skal dagens bomløsning i Lillesand «splittes» - det kommer en ny bomstasjon på E 18 vest i Lillesand, i tillegg til dagens bomstasjon på kommunegrensa mot Grimstad.

— En fornuftig forbedring, mener stortingsrepresentant fra Aust-Agder og transportkomité-medlem Freddy de Ruiter (Ap).

Han uttaler i en pressemelding at innkrevingen av bompenger blir mer rettferdig med denne delingen - som også innebærer en halvering av bomkostnade fra 30 til 15 kroner hvert sted.

Motstand

Den kommende bomstasjonen har imidlertid hatt sine motstandere - både blant pendlere og lokalpolitikere:

— Det er en forferdelig trist dag. Jeg var litt redd for at det ville ende opp sånn, men jeg hadde faktisk trodd at Kleppa vil se urimeligheten i hvordan dette vil ramme lillesandere og folk fra Birkenes, sa lillesandsordfører Arne Thomassen (H) til fvn.no da samferdelsministeren gikk inn for den nye bomordningen i slutten av april.

Gående og syklende

I dag ble det også bevilget penger til bygging av nye gang- og sykkelveier - henholdsvis langs fylkesvei 402, på strekningen Storemyr-Birkeland og langs E18 mellom Tvedestrand grense og Lillevåje.

— Dette er også en god dag for mange syklister og fotgjengere i Aust-Agder, mener de Ruiter i pressemeldingen.