LINDESNES: Tirsdag ble Theo født inn i familien Midling Thorsen. Han er nummer fire i ungeflokken.

Onsdag kom han og mamma Kirsten Midling-Thorsen hjem.

Lørdag ble broren Thias (2) påkjørt.

. Foto: Privat

Storebror Storm (8) og pappa Ian Øyvind så hjulet på bilen rygge opp på magen til den lille kroppen, etter først å ha truffet ham i brystet. Thias lå livløs og fastklemt under hjulet inntil bilføreren ble gjort oppmerksom på gutten, og kjørte av ham.

Liv og død

— Jeg trodde Thias var død. At det ikke var liv i ham, forteller pappa Ian Øyvind Midling Thorsen i Åvik i Lindesnes.

Tirsdag kom Thias hjem fra sykehuset, uten et brukket bein i kroppen.

— Jo, det har vært en hektisk og spesiell uke, sier Ian Øyvind Midling Thorsen.

— Det har vært en uke som har handlet om liv og død. Som har vist hvor sårbare vi er, og hvor skjørt livet kan være. Vi skal i alle fall glede oss over alle øyeblikkene vi har. Det finnes ingen garantier. Ting kan skje hvor og når som helst, sier Ian Øyvind.

Det lille øyeblikket

BLÅSE PÅ: Thias har slått seg. Pappa og storebror Storm (8) blåser på.

Lørdag tok Thias, Storm og pappa Ian Øyvind turen til Sørlandsbadet i Lyngdal. Da de skulle gå til bilen etter badeturen, oppdaget lille Thias noe spennende på bakken. Rett bak en bil som sto parkert.

— Vi gikk ved siden av hverandre alle tre. Minsten så noe på bakken, snudde seg og gikk tilbake. Satte seg på huk og plukket på noe. Det tok bare noen få sekunder. I det samme øyeblikket jeg snudde meg, begynte bilen å rygge, forteller Ian Øyvind Midling Thorsen.

Thias ble først forfjamset da bilen begynte å røre på seg.

— Han reiste seg og forsøkte å komme unna. Men bilen traff ham i brystet. Thias falt over på ryggen mens bilen fortsatte, og kjørte over ham, forteller pappaen som løp til bilen og banket på bilruta til sjåføren kjørte fram igjen.

Da hadde Thias hatt det ene hjulet helt opp på magen.

Marerittet

— Det var helt grusomt. Som en vond drøm. Det kunne ikke være sant. Det skjer ikke.

— Da jeg så at det var liv i ham, visste jeg ikke hvor lenge jeg hadde ham, om han kom til å forsvinne, forteller faren.

Han undersøkte sønnen. Da han fikk tilbake pusten, kom også smerteskrikene.

.

Ian Øyvind Midling Thorsen fikk umiddelbart hjelp og tilbud om bistand av sjåføren som rygget over sønnen.

— Det må ha vært grusomt for sjåføren. Han var så lei seg. Det var ingenting han kunne ha gjort annerledes. Selv om han hadde sjekket at det ikke var noen bak bilen før han kjørte. Thias var der på et lite øyeblikk, sier han.

— Du forvarer sjåføren?

— Det kunne ha skjedd hvem som helst. Det kunne ha skjedd meg. Hvis jeg setter meg hans situasjon, så må det ha vært grusomt. Ikke minst da avisene skrev at han kjørte over gutten to ganger, og at han hadde stukket av. Det var jo feil, men må ha vært ekstra grusomt, sier Midling Thorsen.

HJEMME: Søsteren Tirill og mamma Kirsten Midling-Thorsen var hjemme med nyfødte Theo, da ulykken skjedde. - Det var en helt fortvilet situasjon å være hjemme. Og vite at noe måtte være galt, uten å høre noe før de kom på sykehuset, forteller Thias' mamma. Storm (t.h.)fulgte lillebror hele veien til sykehuset.

Mirakelet

Lille Thias ble møtt med ambulanse og lege som kom i helikopter. På sykehuset ble han undersøkt og gjennomlyst alle veier, flere ganger.

— Han hadde for høye leververdier, et par blåmerker og et skrubbsår. Det er helt utrolig, sier faren.

Tirsdag var Thias hjemme igjen hos familien sin. Ungeflokken på fire er intakt. Thias smiler og ler sammen med storebror Storm i de idylliske omgivelsene i Åvik. Inntil de hører lyden av bil. Da er de borte vekk på ett sekund.

— De har i alle fall lært at biler er farlige, bemerker faren.

LÆRT: Thias og Storm har hørt bilen som kommer, og løper av veien.