ÅSTED: Brannvesenet fikk raskt kontroll over brannen i kontor- og verkstedbygget til Fidjemoen 55 på Hellemyr i Kristiansand. Foto: Jan Oddvar Eide

KRISTIANSAND: — Ungene vekket meg: Det brenner, det brenner. Det var litt av en start på dagen, forteller huseier Bjørnar Johnsen Skafsgaard.

Da var brannvesenet allerede varslet, og kom kjørende opp til tilbygget der han har verksted og kontor.

— Jeg hentet vannslangen og sprøytet vann på bygget. Jeg vet ikke om det hjalp, men noe må man jo gjøre, sier Johnsen Skafdgaard, som legger til at dette ikke akkurat var drømmeåpningen på vinterferien.

Hjalp

Da brannvesenet kom var flere naboer på stedet og hjalp til med slukking etter beste evne.

— Jeg lå og sov, våknet av noe bråk, og så flammer og røyk borte hos Bjørnar, forteller Abed Alhadi Ghummeid som bor over veien. Han grep pulverapparatet og løp rett inn i bygget og begynte slukkingen.

— Det var mest røyk, og en svak flamme. Så tok det mer fyr med store, tykke flammer. Og da var det bare å sprøyte på, forteller han.

Brannen

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 10.32 og var fremme med den første brannbilen ti minutter senere. Det var ingen i bygget da brannen begynte.

— Det brant godt da vi kom. Men vi fikk raskt kontroll på brannen, sier brannmester Tor Sørensen et kvarter etter at brannen ble varslet.

Årsaken til brannen er ikke kjent. Men huseier antar at det kan dreie seg om en elektrisk feil.