OSLO: Peder Olsen ble nylig avsatt fra jobben som styreleder ved Sørlandet sykehus.

Bente Mikkelsen gir stafettpinnen videre etter nesten sju år i stillingen. Mikkelsen skal jobbe i Verdens helseorganisasjon (WHO).

– Jeg ser fram til å gå inn i en ledende stilling i WHO der jeg skal jobbe med forebygging og livsstilssykdommer. Dette er en av de virkelig store helseutfordringene, både globalt og i Norge, sier Mikkelsen i en pressemelding.

– Jeg er stolt over hva Helse sør-øst har fått til i de ti årene jeg har vært her. Vi har i dag over en million flere pasientkonsultasjoner i året enn da vi startet i 2002. Vi fokuserer mer på pasientkvalitet og brukermedvirkning, og vi jobber systematisk med å redusere ventetidene. Det har vært krevende og det er på tide å gi stafettpinnen videre, sier Mikkelsen videre.

Styreleder i Helse sør-øst Per Anders Oksum informerer om at Peder Olsen er valgt inn som ny administrerende direktør.

– Olsen er en meget erfaren sykehusleder og jeg er trygg på at Helse sør-øst er i de beste hender. Stillingen som administrerende direktør vil nå bli utlyst på vanlig måte. Helse sør-øst er på rett vei, og arbeidet fremover vil bli videreført langs dagens hovedlinjer, sier Oksum.

Peder Olsen har vært styreleder for Ahus, Vestre Viken og Sørlandet sykehus. 8. oktober ble det kjent at Olsen ble fjernet fra sine styrelederverv.