Det er dårlig mobildekning i Idda Arena, og brukerne frykter at de ikke får kontakt med nødsentralen når ulykken er ute. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: — Jeg fikk hjerteinfarkt med hjertestans. Det var dyktige folk på stedet, og noen kunne bruke hjertestarteren, forteller Lars Egil Fosse til Fædrelandsvennen.

Han var selv bevisstløs, men har blitt fortalt at mens noen drev livreddende førstehjelp, så ringte andre nødtelefonen. Etter kort tid var ambulansen på stedet, og den raske hjelpen reddet livet hans.

Fosse ble liggende fem måneder på sykehus, men er nå tilbake i sekretariatet for klubben. Det var først da Kristiansand Ishockey klubb (KIK) nylig arrangerte et førstehjelpskurs han fikk vite om den dårlige mobildekningen.

Redde liv

— Dette er en kjedelig situasjon. Grunnen til at jeg ønsker å engasjere meg i dette er at hvis mitt bidrag kan være med å redde et liv, så er det verdt det, sier Fosse.

Kristiansand Avis skriver at det er dårlige signaler på Grim. Dette rammer dem med Telenor-abonnement fordi det er langt til deres basestasjon.

— Hallen er bygd med vegger som ikke tar inn signalene så godt. I de mindre hallene i Idda er det noe bedre dekning, men i ishockeyhallen er det verst, sier Bård Jordtveit, som er driftssjef ved Idda Arena til avisen.

KIK iverksetter nå egne sikkerhetstiltak når de arrangerer kamper, og de holder førstehjelpskurs og lærer folk å bruke hjertestarteren. Dersom noen må gå ut får å ringe betyr det også at de ikke kan holde alarmsentralen oppdatert om pasienten.

600.000 kroner

— Er det ikke en lege i hallen og de som skal drive livredning ikke har kontakt med alarmsentralen, så sliter de. Det hadde vært greit å få løst dette slik at vi kan øke muligheten for å redde liv, mener Fosse.

Kristiansand kommune har en rammeavtale som gjør at de er pliktige til å finne en løsning med Telenor. En signalforsterker vil koste 600.000 kroner, og disse pengene har ikke idrettsetaten.

— Kort fortalt er beløpet 600.000 kroner en investering for innendørsanlegg på GSM og 3G. Jeg er enig i at dette er høye kostnader, men det er dessverre de reelle tallene for innendørsanlegg som dette, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen til Kristiansand Avis.