LILLESAND: — Vi er interessert i opplysninger fra folk som har vært i området ved den populære badeplassen Stemmen mellom klokken 12 og 16.00 søndag, sier lensmann i Lillesand, Kjetil Nygård, til fvn.no.

De to jentene i barneskolealder badet sammen ved Stemmen. De har fortalt at en eldre, ganske høy, mann, med halvlangt lyst hår kom bort til dem og begynte å snakke. Politiet vil ikke gå i detalj om hva jentene har fortalt, men sier mannen skal ha kommet med flere ekle forslag av seksuell karakter.

— Han var aldri truende. Han tok heller ikke tak i jentene. Det handler om ting han har sagt til dem, opplyser lensmannen.

Da andre voksne kom til Stemmen, gikk jentene bort til disse. De følte hele situasjonen ubehagelig og skummel. Den eldre mannen forlot da stedet. Han bar da på to bæreposer.

— Advarer du mot å la barn bade ved Stemmen?

— Nei. Vi tror ikke det er noen grunn til slik frykt, samtidig er det greit for folk å være informert. Ut fra signalement har vi en tanke om hvem dette kan være, men vi har ikke funnet vedkommende ennå. Det er faktisk et par stykker vi ønsker å sjekke, sier lensmann i Lillesand, Kjetil Nygård.