VENNESLA: Det er Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne som gir årets pris for universell utforming til Vennesla kulturhus.

Vest-Agder fylkeskommune og Fylkesmannen i Vest-Agder deler i fellesskap ut prisen, som ifølge førstnevntes hjemmesider skal være en "stimulans til en person, organisasjon eller gruppe som har gjort en ekstra innsats for å oppnå god tilgjengelighet gjennom universell utforming. Dette som et godt eksempel til etterfølgelse for andre".

Prisen er på 20.000 kroner, og utdelingen vil skje under fylkestingets julemiddag i forbindelse med årets siste fylkestingsmøte den 18. desember.

Det kommunale rådet for funksjonshemmede i Vennesla har vært en aktiv deltager i byggeprosessen, og viktige hensyn er blitt ivaretatt med hensyn til universell utforming. Blant eksemplene som nevnes er bevisst bruk av kontrastfarger på gulv, vegg og tak, visuelle ledelinjer og etablering av heis, som også betjener samfunnshuset ved siden av. Tidligere var ikke denne bygningen tilgjengelig med rullestol.

Tildeling av prisen skjer etter forslag fra kommuner, frivillige organisasjoner, kulturinstitusjoner og enkeltpersoner.