KRISTIANSAND: Et nytt skjenkested må normalt vise seg tilliten verdig, i praksis drive et halvt års tid, før de kan tappe kvassere drikke til gjestene.

– Hensikten har vært å luke ut useriøse aktører, men det regner vi ikke Kilden som, og da mener vi bevilling kan gis fra dag én, uttaler organisasjonsdirektør Kristin Tofte Andresen til fvn.no.

Det er ikke bare vakre toner og teaterkunst som skal skjenkes i det nye praktbygget på Silokaia. Kilden har søkt om bevilling for både øl, vin og brennevin fra den dagen huset tas i bruk i oktober.

I formannskapet onsdag anbefalte organisasjonsdirektøren å gi Kilden dispensasjon fra kommunens egne alkoholpolitiske retningslinjer. Hun spurte også om de ønsket saken til politisk behandling, eller om det rakk å ta den administrativt, som et hastevedtak.

– Ikke nye folk

Politikerne har ikke lyst å blande seg opp i hva som blandes i glassene på Silokaia.

– Jeg mener vi ikke trenger den saken. Dette er ikke nye folk, det er de samme som står bak serveringen på teateret i dag, uttalte varaordfører Mette Gundersen (Ap).

– Ordføreren er hjertelig enig med varaordføreren, sa Per Sigurd Sørensen (H).

SV krititisk

Overfor fvn.no bekrefter imidlertid organisasjonsdirektøren at Agder Teater ikke skjenker sprit i dag. Bare SV uttalte seg kritisk til at Kilden får særbehandling av brennevinssøknaden.

– Rent prinsipielt synes jeg vi skal ha saken til politisk behandling, uansett hvem som søker, mente Harald Hageland.

KrF, som pleier å fremsette sterke meninger i skjenkesaker, forholdt seg helt tause under debatten.

Før det gis dispensasjon skal administrasjonen normalt avslå søknaden, før den påklages av Kilden og deretter går til politisk behandling. Organisasjonsdirektør varsler at de vil foreslå endringer når alkoholreglementet kommer til revidering i bystyret på vårparten.

– Hvis du har et bra konsept, vil vi foreslå at det gis brennevinsbevilling fra dag én, opplyser Tofte Andresen.