LISTER: Natt til 16. juni i år rykket en politipatrulje bestående av to betjenter ut til en adresse i Kvinesdal etter melding om festbråk.

Politiet anmodet festdeltakerne om å dempe musikken, men det ville ikke den 30-år gamle mannen være med på. Han skal ifølge dommen ha overøst politibetjenten med en tirade av ukvemsord. Han skal også ha gjort fysiske utfall, kommet med fornærmelser av seksuell karakter mot betjentens mor og fremsatt drapstrusler.

Heksejakt

På et tidspunkt skal han også ha tatt tak i politimannens skuldre og holdt ham fast.

Tiltalte erkjente i retten at det ble en amper stemning da politiet anmodet dem om å dempe musikken. Han innrømmet å ha kommet med ufine utsagn. Bakgrunnen for dette skal ifølge 30-åringen ha vært at han i lengre tid skal ha hatt et dårlig forhold til politibetjenten. Han forklarte videre at han mente at politimannen drev heksejakt på ham og opptrådte ufint og provoserende.

Han nektet derimot for at han skal ha fremsatt trusler mot noen og for at han skal ha slått etter politibetjenten. Ifølge 30-åringen var det betjenten som tok tak i ham, ikke omvendt.

Retten festet ingen lit til mannens forklaring, og mente det bevist ut over rimelig tvil a mannen skal ha kommet med drapstrusler og grove fornærmelser mot politimannen. De mente det også bevist at han ved vold og trusler forsøkte å hindre de to politibetjentene i å utføre en tjenestehandling.

Straffeskjerpende tatovering

Når det gjelder forholdet mellom 30-åringen og politiet bemerket retten at mannen har tatt en tatovering på ryggen av tre dødninghoder på ryggen med horn, gjennomboret av sverd.

Under de tre hodeskallene står to etternavn og ”MOR DI”. Retten mente at navnene er relatert til lensmannen i Kvinesdal, den aktuelle politibetjenten og moren til politibetjenten.

30-åringen har også lagt ut et bilde av tatoveringen på sin Facebook-side. Der har han også lagt ut et bilde av en tegning, som fremstiller en figur som ”viser fingeren” og som urinerer på et bilde av politibetjenten.

Retten mente at dette fremstår som ærekrenkelser og forulemping, og at det derfor er straffeskjerpende. Det samme gjelder det faktum at 30-åringen flere ganger tidligere er domfelt for vold og trusler og for forulemping av offentlige tjenestemenn.

Dømt til fengsel

I formildende retning kom det faktum at mannen erkjente å ha fornærmet politibetjenten.

Straffen ble satt til 90 dager i fengsel.