FLEKKEFJORD: Rundt klokka ett natt til søndag så en av de frivillige voksne i «Englevakten» i Flekkefjord en ungdom som satt på brygge kanten og ikke hadde det greit.

Hun gikk bort for å snakke med vedkommende. Da den voksne kvinnen sto og tok seg av ungdommen, kom andre fulle ungdommer til stedet og dyttet hun utfor bryggekanten.

— Vi oppfordrer personen som dyttet henne til å melde seg for politiet. Eventuelt personer som har sett hendelsen, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt.

«Englevakten» er en lignende ordning som «Natteravnene», som er til stedet i sentrum av Flekkefjord hver lørdag natt for å være en stabilisator i ungdomsmiljøet.

- Frustrerende

— Det frustrerende at ungdomsvakter blir behandlet på denne måten. De er der for å hjelpe ungdommene, så behandles de på denne måten, sier Klausen.

Han forteller at politiet er bekymret over oppførselen blant ungdommene i Flekkefjord.

Natt til søndag har samlet mange berusede ungdommer seg i Flekkefjord.

- Trenger en oppstramming

— Flere av ungdommene har hatt en oppførsel som gjør politiets jobb vanskelig. Her må det gjøres en oppstramming, sier operasjonslederen.

Minst fire ungdommer ble i natt anmeldt for drikking på offentlig sted. I tillegg nektet flere ungdommer å etterkomme politiets ordre.

Politiet ble skjelt ut og vist fingeren ved flere anledninger. De fleste ungdommene var rundt 17 år gamle.

Les mer fra politiloggen her