Kristiansand: Avhørene av 21-åringen foregikk i to omganger i går. Første runde varte i tre-fire timer. Avhøret ble gjenopptatt klokka 18 og ble avsluttet klokka 21. — Han har forklart at han ikke husker noe fra det som skjedde da kvinnen ble drept. Men, selv om det er uforståelig for ham, skjønner han at det må være han som har drept kvinnen, sier Søndervik Johnsen. – Han er dypt preget av det som har skjedd, men forklarer seg så godt han kan om det han kan huske, sier advokaten.

Politiinspektør Nils Anders Grønås, sjef for påtaleseksjonen ved Agder politidistrikt, tilføyer at den drapssiktede husker noe før hendelsen og noe etter.

Konklusjonen i den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk Institutt er at kvinnen døde av stikk mot kroppen. Etter det Fædrelandsvennen forstår er kvinnen påført mange knivstikk, og flere av disse har isolert sett vært dødelige.

Drapsvåpenet

Politiet har funnet en kniv som med stor grad av sannsynlighet ble brukt da den 21 år gamle mannen knivstakk og drepte Constansa «Connie» Hernandez natt til søndag.

Kniven ble funnet i nærheten av den tidligere tobakksfabrikken til Asbjørnsen på Vige. Det var hit den drapssiktede kjørte etter at han forlot leiligheten i Østerveien 45. - Politiet fant den antatte drapskniven søndag, opplyser politiinspektør Grønås. 21-åringen fortalte selv politiet at han hadde kastet fra seg kniven i området, og den ble funnet uten bruk av politihund. Kniven skal nå undersøkes av kriminalteknikerne.

Varetektsfengsling

Kristiansand tingrett skal i dag behandle politiets begjæring om varetektsfengsling i fire uker av 21-åringen. Han er ikke i stand til å møte i retten, selv om det normalt er et krav ved førstegangsfengsling. Til tross for dette er politiet og 21-åringens forsvarer enig om at fengslingsspørsmålet kan avgjøres ved såkalt «kontorforretning», det vil si uten at siktede er tilstede, men med dokumenter fra politiet og forsvareren som bakgrunnsmateriale for selve fengslingsspørsmålet. Mannen siktes for forsettlig drap.

Den siktede 21-åringen er innlagt på kirurgisk avdeling ved Sørlandet sykehus Kristiansand. Det er uklart når han kan utskrives fra sykehuset, etter at han stakk seg selv flere ganger med kniv etter å ha blitt omringet av væpnet politi ved pågripelsen klokka 04.15. Stort sett påførte han seg risp og kuttskader, men disse skadene førte til et relativt stort blodtap. Kniven han brukte er beslaglagt av politiet, og han hadde trolig tatt den med seg da han gikk ut av huset på Vige, etter å ha sett at huset ble omringet av bevæpnet politiet.

Åstedsundersøkelse

Politiets kriminalteknikere er nærmest ferdige med åstedsundersøkelsen. Det kan bli nødvendig med ytterligere undersøkelser basert på forklaringen til den siktede og nærmere gjennomgang av den foreløpige obduksjonsrapporten.

Undersøkelse av firmabilen 21-åringen brukte da han kjørte fra Østerveien til Vige gjenstår. Det er for øvrig tatt blodprøve av 21-åringen for å fastslå om han var beruset av alkohol under kjøringen.