KRISTIANSAND: – I sommermånedene bør båten være ute mest mulig. Arendal og Kristiansand er jo faktisk privilegerte som har båt med fast bemanning, sier Gitmark til fvn.no.

– Men hva med Mandal som ikke har båt med fast bemanning, men mye folk på sjøen. Jeg vil ikke rette kritikk mot politimesteren eller andre her for politibåtkutt når ressurssituasjonen er så prekær som den er nå, spør Gitmark.

LES OGSÅ: Flinkere til å bruke vest

LES OGSÅ: 278 sjekket av politibåten

I åtte uker er båtene i Arendal og Kristiansand ute åtte timer daglig, fem dager i uka. I Mandal og Risør rykker båten ut på enkelte dager, mens alle politibåtene skal kunne rykke ut på mer alvorlige hendelser til sjøs.

Må kutte i båttjenesten

Visepolitimester i Agder politidistrikt, Kjell E. Hegstad, har flere ganger bekreftet at politidistriktet er nødt til å redusere båttjenesten i landsdelen. Hvor mye det reelle kuttet faktisk er, vet ikke politidistriktet før året er ferdig.

Sammen med Høyres ordførerkandidat i Kristianand, Arvid Grundetjøn, møtte Gitmark i dag representanter for politiet i Kristiansand. Målet var å få detaljene fra tjenestemennene som til daglig sliter med få ressurser.

– Det viktigste anliggende nå er at vi ikke må kutte, men ruste opp politiet. Justisministeren sier at det er for mange ansatte i Agder politidistrikt og det samme har han sagt om hele politiet. Det er hårreisende. Det er for få ansatte i Agder politidistrikt i forhold til kriminaliteten som er her, sier Gitmark.

– Kommer under hudet

Etter besøket på politistasjonen reiste Gitmark ut sammen med politibåten.

– Det er ekstremt viktig med et slikt besøk for å vite hvordan detaljene virkelig er. Det å være med og se er noe helt annet enn bare å høre om tjenesten. I dag er jeg med politiet og kommer under huden. Jeg får informasjon og forståelse jeg ellers ikke ville fått, sier Gitmark.

Blant sakene Høyre går til valg på er å øke politiets midler.

– Får vi regjeringsmakt blir det helt andre midler til politiet. Da blir det fokus på å få nyutdannede ut i jobb og et større budsjett til investeringer, sier Gitmark, som er smertelig klar over at han lite partiet hans får gjort i opposisjon.