MANDAL: — Jeg må si den var voksen av størrelse, jeg har ikke sett noe lignende i Norge før. For å si det på denne måten, vi satte opp en 10 liters bøtte ved siden av, og den var i hvertfall tre ganger så stor, så da er den vel nærmere 30 kg, sier Kyrre Humblen, som fortalte historien i Lindesnes Avis mandag.

Han og familien var på ferie i Mandal da de tok turen ned på Sjøstranda, der la eldste sønnen, Even (10), merke til at noe rart fløyt i vannet 20 meter fra land. Da dyret nærmet seg land fant familiefar, Kyrre, fant fram en stokk og fikk dratt maneten på land.

— Den kom flytende og så veldig livløs ut, men jeg antar at den ikke har vært død så lenge. Den var voksen av størrelse, og det er vanskelig og sammenligne den med noe. Den var kanskje som en hoppeball, sier Kyrre Humblen.

Familien er bosatt i Stavanger, men bruker og ferier på Sørlandet.

— Vi er på Sørlandet med jevne mellomrom, og trives veldig godt i Mandal, sier Humblen, og legger til at han ikke har sett lignende maneter, men at det godt kan være en vanlig norsk manet.

— Det hadde vært moro og høre hva en fagmann mente, selv om han kanskje hadde sett hvilken type det var med en gang. Det minnet mest om en australsk Box Jellyfish, men med mindre tentakler.