KRISTIANSAND: Det var ansattes styrerepresentant, Geir Jakobsen, som vippet flertallet negativt til kjøpet — et kjøp som rådmannen har bedt om at gjøres for å fullfinansiere Kilden-utbyggingen.

— Vi ansatte er bekymret for Parkeringsselskapets fremtidsmuligheter hvis vi binder opp 90 millioner kroner i et parkeringshus som ligger utenfor Kvadraturen. Derfor stemte jeg nei. Hvis parkeringsselskapet skal investere tungt, bør det være i mer sentrale parkeringsanlegg, sier Jakobsen og viser til Kvadraturens utfordringer.

Han legger til at bykassa er det naturlige sted å finansiere kjøpet av Kilden Parkering, hvis kommunen absolutt skal eie det.

Axel Fjell (H), og Rune W. Rasmussen (Frp) var de to andre styremedlemmene som sa nei til å kjøpe av Kilden.

— Vi kan ikke bortimot ødelegge parkeringsselskapets fremtidsmuligheter for å hjelpe Kilden. Hvis Kilden trenger ekstrabevilgning, må heller bystyret som eier ekstrabevilge. Vi kan ikke godta at parkeringsselskapet pålegges å gjøre ukloke investeringer for å hjelpe Kilden , sier Rasmussen.

Axel Fjell sier Kilden er dyrt nok – og han mener det blir en for høy pris hvis også Parkeringsselskapets mulighet til å investere i gode, fremtidige parkerings-tiltak skal ofres på Kildens alter.

I dag får toppolitikerne i kommunalutvalget saken om Kilden Parkering AS. De kan komme til et annet resultat enn styret i P-selskapet.

— Det er meget oppsiktsvekkende hvis de overprøver styret i Kristiansand Parkeringsselskap. Kommunalutvalget bør ikke påtvinge parkeringsselskapet ett parkeringshus vi ikke vil ha – og som ikke tjener selskapet, sier Fjell og Rasmussen.