KRISTIANSAND: — Parkeringshus under Torvet betyr utrolig mye for en levende kvadratur. Og vi har tro på at prisen skal en god del ned, sa leder Grete Kvelland Skaara (KrF) i byutviklingsstyret.

Kun Miljøpartiet de Grønne stemte imot å legge reguleringsplanen for parkeringsanlegget ut på høring, men de fikk pepper fra partiet Venstre.

— Dette kan være et positivt miljøtiltak, fordi vi får større aktivitet i sentrum i konkurranse med Sørlandsparken, mente Solveig Nilsen.

De næringsdrivende i Kvadraturen hadde på forhånd, i Fædrelandsvennen, bedt om at parkeringsanlegget må omfatte både Øvre og Nedre Torv. Dessuten vil de ha en inngang nær Markens, og legge ideen om et automatanlegg død.

— Hvis vi lager et parkeringshus som ikke er brukervennlig, blir det en fadese. I mitt hode er et automatisk anlegg med heis total fadese, sa Odd Nordmo (H).

By- og samfunnsenheten i kommunen har fremmet to alternativer: Et vanlig anlegg med 400 plasser under Øvre og 200 plasser under Nedre Torv, og et automatisk anlegg med 400 plasser under Øvre Torv.

Selv om flere var skeptiske til automatanlegg, blir begge forslagene nå hørt.

— De har ivaretatt våre innspill. Da har vi et godt grunnlag for å komme videre, dette gir økt optimisme, uttaler Ivar Mjåland, kjent gårdeier og tidligere kjøpmann i Kvadraturen, som lyttet til debatten torsdag.

Av hensyn til prisen, hvis anslag varierer fra 300.000 til 800.000 per plass, ønsker politikerne å vurdere om anlegget likevel skal ha søyler. Dessuten vil de ha utredet inngangsparti tett på gågata.