ARENDAL: Det var 23. januar i år at torpedoen truet mannen i en leilighet i Grimstad. Ifølge tiltalen skal 26-åringen ha krevd offeret for 20.000 kroner. Mens han holdt en filetkniv mot mannen truet han vedkommende med mishandling og avlivning.

— Han uttalte at han skulle skjære tungen av NN og bruke den til smykke, slik at NN aldri mer skulle få si god natt til sønnen, skriver påtalemyndigheten i tiltalebeslutningen.

Truet med gruppevoldtekt

Videre skal gjerningsmannen ha truet med å putte to av fingrene til offeret i munnen hans samtidig som han skulle slå ham i ansiktet slik at fingrene ble bitt av. Mannen fikk også beskjed om at han kunne bli offer for en gruppevoldtekt og at det satt personer klar på utsiden til å gjennomføre oppdraget.

I tiltalen går det fram at 26-åringen skal ha påstått at offeret hadde stjålet en telefon og en pc på en fest. Offeret skulle få en siste sjanse til å gjøre opp for seg. Da måtte han møte torpedoen på en oppgitt adresse med 20.000 kroner og en forklaring på hvem som hadde stjålet gjenstandene.

Om han ikke gjorde som 26-åringen ba om, ville han ikke oppleve neste fredag.

Tortureres til døde

— Før NN gikk fra leiligheten sa han at dersom politiet fikk greie på hva som hadde blitt gjort og sagt inne i leiligheten, skulle han med glede bruke de tre årene han ville få i fengsel til å forberede hvordan han skulle torturere NN til døde, skriver statsadvokat Jostein Johannessen i tiltalen.

26-åringen står også tiltalt for å ha mottatt og oppbevart en Stengun maskinpistol og to militære snublebluss til tross for at gjenstandene var utbytte av straffbare handlinger. Mannen er også tiltalt for å ha tilvirket maskinpistolen ved å fjerne en metallplate som var sveiset fast foran kammeret.

Rettssaken skal opp i Aust-Agder tingrett i begynnelsen av desember i år.