DÅRLIG TRYKK: - Jeg har ikke tatt tiden på hvor lang tid det tar å fylle opp boblebadet, men mannen min mener det tar minst en time, forteller Rannveig Bildøy. Foto: Sara Melissa Frost
ENGELSHEI: Det er øvre del av boligfeltet som har problemer med vanntrykket, og 19 husstander har signert brevet som er sendt til kommunen og utbygger. Foto: Sara Melissa Frost

LILLESAND: I et brev til kommunen og utbygger, Roger og Vidar Eiendom AS, tar Engelshei velforening opp saken, og ber om at utbygger straks setter i verk en trykkøkningsstasjon for å utbedre problemet.

— Vi håper jo at det ordner seg snart. Vi har bodd her i et år, og vanntrykket har vært dårlig helt siden vi flyttet inn, forteller Rannveig Bildøy.

Øvre del

Det er øvre del av boligfeltet som har mest utfordringer med vanntrykket, og fra Engelshei 8 og oppover i feltet er det registrert 1,7 til 3 bar trykk. Ifølge enhetsleder for vann og avløp i Lillesand kommune, Kjell Atle Thorbjørnsen, er kravet 2,5 bar trykk i påkoblingspunktet, men han mener man bør forvente høyere trykk i et forholdsvis nytt boligfelt.

— Kommunen har en stasjon nederst i boligfeltet, men vi kan ikke øke trykket på denne på grunn av ledningsnettet som er forholdsvis gammelt, og med tanke på beboerne langs gamle E18, som allerede har et høyt vanntrykk, sier han.

Lav styrke

Bildøy og familien får så vidt stråle på vannsprederen, den ene kjøkkenkrana har lav styrke og boblebadet brukes sjeldent.

— Flere steder i boblebadet kommer det nesten ikke ut vann, selv om vi har på full styrke. Jeg har ikke tatt tiden på hvor lang tid det tar å fylle opp boblebadet, men mannen min mener det tar minst en time, forteller Bildøy.

Nabo Frode Kristiansen har samme problem med vannsprederen, og hos dem er også dusjen en utfordring.

— Vi har bodd her siden mars, og har blitt vant til at vanntrykket er slik det er. Det er litt bedre nå på høsten som vi ikke trenger å vanne gresset, men dusjen brukes jo fortsatt, og selv om vi har på full styrke er trykket dårlig, forteller han.

Utbyggers ansvar

I utbyggelsesavtalen mellom kommunen og utbygger, forbeholder kommunen seg retten til å kreve en trykkøkningsstasjon for vannforsyning, hvor utbygger, altså Roger og Vidar Eiendom AS, skal bære alle kostnader.

— Vi var klar over at vanntrykket kunne bli en utfordring for boligene som ligger øverst i feltet, og har derfor vært tydelig på dette kravet, forklarer Thorbjørnsen.

Daglig leder i Roger og Vidar eiendom, Roger Aamodt, har ikke noe ønske om misfornøyde kunder. Han ønsker å rette på problemet om det viser seg at de ikke ligger innenfor kravet på 2,5 bar trykk.

— Vi foretar en måling i feltet nå. Når vi får konkrete resultater fra den, vil vi ta avgjørelsen om det er nødvendig med en ny trykkøkningsstasjon. Vi har hele tiden forholdt oss til kravet kommunen har gitt oss. Om det trykket er for lavt for beboerne, bør kommunen muligens endre på kravet, sier han.