KRISTIANSAND: I kveld settes de første skiltene opp i Kongens gate og Østre Strandgate. Det vil bli forbudt å parkere fra skiltene er satt opp. I tillegg må bilene som står der fra før, flyttes innen ett døgn. Og klokka 18.00 i ettermiddag tikket følgende melding inn på telefonene til beboerne i de berørte gatene:

”Dette er en automatisk melding fra Kristiansand ingeniørvesen. Det er skiltet parkering forbudt i Kongens gate og Østre Strandgate. Vi skal kjøre bort snøen i disse gatene på onsdag kveld. Det er svært viktig at parkerte biler flyttes. Det er gratis parkering i Tresse for de som har bosoneparkering. Beklager ulempen dette medfører.”

1100 meldinger på ti minutter

Det er første gang denne metoden brukes for å nå bilister som må fjerne kjøretøyet sitt.

— Vi har testet og gjennomført automatisk telefonoppringning til de som bor i gatene og i gatene rundt, sier kommunikasjonsrådgiver i Kristiansand kommune, Jon Sverre Karterud til fvn.no.

Og ifølge de første meldingene han har fått har ordningen fungert, i den forstand at det har nådd ut til folket.

— Jeg fikk bekreftet nå at det har gått ut 1100 meldinger i løpet av ti minutter. De aller fleste har på telefonen, så det ser ut til at det har gått bra, sier Karterud.

De som mottar lydmeldingen må taste 1 for å høre beskjeden.

— Det siste jeg hørte var vel at det var 24 personer som ikke har mottat meldingen. Vi har et varslingssystemet hvor vi til en hver tid ser hvor mange som har aktivert meldingen. De fleste har nok fått den enten på mobil eller fasttelefon, sier Torfinn Jore i ingeniørvesenet til fvn.no i kveld.

Parkeingsforbud på Lund

Fra i morgen ettermiddag starter de altså snørydding i Kongens gate og Østre strandgate. Videre kjører brøytebilene mot posebyen. Alle gatene i Kvadraturen skal ryddes helt for snø. I tillegg vil det samme skje i St. Olavs vei på Lund. Tidspunkt for når de ulike gatene vil bli brøytet, ja det får du per telefon dersom det gjelder deg.

— Dette er helt vanlig. Gatene må jo ryddes. Folk må parkere. Det uvanlige er telefonmeldingen, sier Karterud.

Og som meldingen sier, så kan de som har bosoneparkering parkere gratis i Tresse.