KRISTIANSAND: Den pågrepne er 17 år, ifølge politiet.

— Pågripelsen skjedde i går kveld i Kristiansand-området uten noen stor dramatikk. Han er siktet for medvirkning til ranet, men hans rolle i saken er noe uklar. Personen er under 18 år og er tidligere kjent av politiet, sier etterforskningsleder ved Randesund politistasjon, Jan Nesland, til fvn.no.

— Hva skjer videre?

— Han vil nå avhøres i løpet av dagen. Vi vil så vurdere om det er aktuelt for videre fengsling.

Leter fortsatt

Ranet skjedde mandag 19. juli. Politiet leter fortsatt etter en person under 18 år som er mistenkt i saken. Han er også tidligere kjent av politiet.

— Vi har fått tips om hvor denne befinner seg, men har ikke funnet han enda, sier Nesland.

15-åringer fengslet

Ranerne kom unna med rundt 40.000 kroner. Om pengene er funnet igjen, kan politiet foreløpig ikke si. I overkant av 20.000 kroner, som ranerne hadde mistet, ble funnet like etter ranet.

Politiet har tidligere arrestert to unge gutter på 15 år for bankranet, samt tre andre ran i regionen. Guttene, som er blitt varetektsfengslet, er mistenkt for å ha stått bak ranene av Shell 7-Eleven på Brennåsen, YX Hånes, samt et bussran i Grovika, i tillegg til Rona-ranet. De er også mistenkt for flere andre kriminelle forhold, ifølge etterforskningsleder Jan Nesland.

17-åringen er også siktet for medvirkning til to av ranene.

— Han er også siktet for bussranet og ranet av Shell 7-Eleven, sier politiadvokat Folke Åmlid.