KRISTIANSAND: Omreisende pengevekslere har vært i aksjon flere steder i sommer. I ettermiddag skal flere personer av afrikansk opprinnelse ha vært i aksjon på Sørlandssenteret.

— De går inn og veksler penger i butikker. På en finurlig måte får de lurt til seg deler av kassabeholdningen. Når de går er det i alle fall for lite penger igjen, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen, til fvn.no.

Kafeen på kjøpesenteret meldte fra om svindelen til politiet klokka 15.39. Det er i løpet av dagen ikke meldt om flere tilfeller av svindel, men i løpet av sommeren er tematikken velkjent for politiet.

Tidlig i juni omtalte fvn.no en tilsvarende episode fra en butikk i Skippergata. Den gangen ønsket den angivelige kunden å veksle en del hundrelapper i tusenlapper, men uansett hvor mye ekspeditøren talte, så ble kunden aldri fornøyd.

Da kunden løp fra butikken, satt den ansatte igjen med for lite penger.

Gjennom sommeren har norske medier omtalt tilsvarende episoder hvor både østeuropeere og afrikanske borgere er blitt mistenkt.

– I fjor ble det tatt flere personer som begikk denne typen svindel, og deler av beløpene kom til rette. Som regel lurer disse personene noen få butikker for så kjapt å bevege seg videre til neste by. Dette gjør jobben med å få tatt svindlerne vanskelig, sa politistasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon til Lindesnes Avis tidligere i sommer.