KRISTIANSAND: Rådmannen la opp til en økning fra dagens 410.000 kroner til 650.000 kroner i fremtiden. Høyre, Fremskrittspartiet, Pensjonistpartiet og Kristelig Folkeparti foreslår et kutt på 250.000 kroner.

Går dette gjennom sitter parken igjen med 400.000 kroner neste år.

— Blir for dumt

Hans Otto Lund. Foto: Tore-Andre Baardsen

— I dag er det et budsjett på 410.000 kroner tilVision Skatepark. Rådmannen har sagt at kunne ha foreslått det til 650.000kroner. Det sier vi blir for dumt. 400.000, som de har hatt nå, må kunne holde,sier gruppeleder for Høyre, Hans Otto Lund.Og han fortsetter:

— De må kunne drive slik alle andre idrettslag ogslik alle andre ungdomsaktiviteter i denne byen stort sett er basert på. Det erbasert på noe tilskudd, ja, men også noe egeninnsats. Vision Skatepark viserseg å ha åpningstider og 24/7-drift 360 dager i året, er det nødvendig?

— Her er det en del ting som står i motstrid motandre og viktigere samfunnsoppgaver, og det er den prioriteringen som viknalltøft har tatt, sier Hans Otto Lund.

Representantene for de andre partiene bekrefterat de står sammen om budsjettforslaget.

Ville øke budsjettet

— Jeg vet ikke helt hva jeg tenker. Jeg er helt knust, er kommentaren fra ildsjel og iniatitvtaker fra parken, Mike Troxel, da fvn.no overbringer nyheten tirsdag kveld.

Troxel og resten av miljøet har kjempet for kommunale overføringer i flere år.

— Jeg burde vel ikke si noe som helst. Det er klart at det får forferdelige konsekvenser for oss, sier Troxel.

Da budsjettet ble lagt fram i oktober ønsket rådmannen å gi mer penger. I valgkampen ga Høyre og Kristelig Folkeparti sammen med Arbeiderpartiet positive signaler om mer penger til hallen.