KRISTIANSAND: Etter en budsjettdag i bystyret hvor opposisjonspartiene SVog Ap og Rødt i sterke ordelag har kritisert kontantstøtten til de borgerlige,gikk Kristiansen til motangrep torsdag ettermiddag.

Som kjent er et av de borgerliges signalforslag iKristiansand å bruke fire millioner på kommunal kontantstøtte for toåringerneste år.

— Det er reaksjonært og kortsiktig å være mot ordninger somgjør det attraktivt å få barn. Jeg skal ikke ta alle argumentene for, omvalgfrihet og så videre. Men jeg skal konsentrere meg om noe sosialdemokratenGøran Persson sa til meg i Grimstad nylig, sa Kristiansen.

”Jeg er ikke bekymret for USA, for USA er et forgjeldetbarnehjem. Men jeg er bekymret for Europa, for Europa er et forgjeldeteldrehjem”, sa Persson, ifølge Kristiansen.

-I Italia er fødselsraten nede i 1,2. I Norge har vi 1,98.Barn er fremtiden. De land som opprettholder høy fødselsrate har fremtiden forseg. Derfor er kontantstøtten så viktig. Foreldre må få valgfrihet og de måføle det attraktivt å få barn. Grunnen til at Norge har høy fødselsrate er godeordninger, barselpermisjon, men også kontantstøtte, sa Kristiansen.

Opposisjonen kritiserer kontantstøtten for å settelikestillingen tilbake, hindre integrering av innvandrerkvinner og barn ogvanskeliggjøre jobben med å skaffe nok hender til arbeidslivet.