MANDAL: – Han handlet mye forskjellig og dro herfra med i alle fall 15 bæreposer, sier medeier av Provianten, Mette Jensen til fvn.no.

Plukket med seg

Rett før lunsjtider i går stanset en taxi utenfor delikatessebutikken. Inn i butikken entret en høflig engelsktalende mann på utkikk etter utsøkte råvarer.

LES OGSÅ: Abramovitsj-yacht i Kristiansand

– Først ville han smake på ulike typer oliven, deretter var det ulike brødsorter. Han visste hva han ville ha og plukket med seg fra hyllene. Vi snakket om de forskjellige produktene og han var veldig begeistret for det vi hadde å tilby og fortalte at ”bossen” kom til å bli fornøyd i kveld, sier Jensen.

Kjekk opplevelse

Det var først etter at kokken hadde forlatt butikken at det gikk opp for Jensen hvem hun hadde solgt sine råvarer til.

”Taxien stod utenfor og ventet hele tiden mens han var her inne, så det må ha blitt en dyr taxiregning

Mette Jensen, Provianten– Han fortalte meg at han hadde kommet til Kristiansand med båt sammen med sjefen sin, men at båten var for stor til å legge til kai i Mandal. Da jeg spurte hvem han jobbet for, sa han Abramovitsj og at han nylig hadde kjøpt en fotballklubb. Senere gikk det opp for meg at det var ikke hvem som helst jeg hadde solgt varer til. Det var en veldig kjekk opplevelse, forteller medeieren.

Tomme hyller

Jensen forteller at kokken brukte bortimot en time i butikken før han omsider takket for seg og dro.

– Taxien stod utenfor og ventet hele tiden mens han var her inne, så det må ha blitt en dyr taxiregning, sier Jensen.

Hun ønsker ikke å kommentere totalsummen på varene som ble handlet, men hun bekrefter at det ble en relativt høy sum.

– En flaske med balsamico-dressing koster omkring 350 kroner, og kokken til Abramovitsj kjøpte seks i tillegg til alt det andre. Nå er hyllene litt tomme, så vi har måttet bestille en god del nye varer, sier Jensen.

(Les mer under bildet)

Det er denne båten Chelsea-eieren seiler rundt i. Foto: Jon Anders Skau. Foto: Jon Anders Skau

Til Stockholm

Tirsdag skrev fvn.no at den russiske rikingen skulle komme til Kristiansand med den 115 meter lange yachten «Pelorus». Båten la fra kai onsdag ettermiddag og skal være på vei mot Stockholm.