KRISTIANSAND: — Jeg ble helt sjokkert. Det utrolige er at 90 prosent av mine indiske venner mente jeg burde stille i bunad, mens de aller fleste norskfødte syntes jeg burde stille i sari. Det var ganske annerledes enn jeg hadde trodd, sier Sarita Sehjpal.

Rådene på facebook har vært mange og gode. Da 17.mai taleren skulle konkludere, falt valget på sari.

— Talen er hundre prosent norsk. Den handler om Camilla Collet, en sterk kvinne. Men så er jo en del av meg indisk også, derfor synes jeg det er fint at jeg får fram hele meg, med både ord og kultur på denne måten, sier Sehjpal.

Sari er et indisk nasjonalplagg. Det er et fem meter langt stoffstykke som er drapert på en meget spesiell måte.

— Jeg bruker det kanskje en eller to ganger i året. I India brukes fine sarier i brylluper og andre høytidelige anledninger. Fin-sarier kan fort koste 20-30.000 kroner. De er håndbroderte og har gulltråder, sier Sehjpal.

- Er du redd at noen skal mene det er galt klesplagg å holde 17. mai tale i?

— Det er sikkert noen som ville ha reagert hvis jeg hadde gått med bunad og noen reagerer sikkert på sarien min. Men jeg fikk et råd om at Camilla Collet gikk sine egne veier og gjorde det hun trodde på. Så det gjør altså jeg også, sier Sehjpal.

Men det er ikke bare klesvalget Sarita har fått hjelp til. Da hun fikk forespørsel om å si noen velvalgte ord i all offentlighet bad hun om følgende rår til sine venner på facebook:

"Fått den ærefulle forespørselen om å holde 17 mai talen på tresse iår. Da jeg ikke kjenner til ordet nei når det gjelder utfordringer sa jeg selvfølgelig ja:) Det er bare det at jeg aldri har holdt en tale før. Talen skal være i Camilla Colletts ånd. Alle tips og råd tas imot med en stor takk:)"

Svarene som kom handlet om at fra at Camilla Collet var kvinesakskvinne til «Dette klarer du fint. Vær deg selv».

— Jeg kommer til å trekke fram det hun sa om at kvinner må ha tro på seg selv og at den troen må komme innenfra. Jeg har lest mye om henne i det siste. Det som er morosomt er at det er mange av mine norske venner som ikke vet noe særlig om henne.

- Regner du med de stiller under talen?

— Ja. Klokka 11 i Tresse, sier Sarita Sehjpal.

Se hele Facebook-tråden her: