LISTER: Begge skal være godt over myndighetsalderen.

I følge Farsunds Avis har omsorgsarbeideren erkjent de faktiske forhold, og mennene har forklart seg i dommeravhør. Politioverbetjent Magne Storaker, som er leder for etterforskningsenheten i Agder politidistrikt opplyser til avisen at etterforskningen er så godt som ferdig.

— Det dreier seg om seksuelle overgrep, som i dette tilfellet betyr samleie. Det er en veldig uvanlig sak, sier Storaker.

Han påpeker videre at vedkommende har utnyttet det faktum at mennene står i et avhengighetsforhold til henne. Saken er nå sendt til domstolen.

Lyngdal kommune anmeldte i midten av mars en av sine ansatte for grovt tillitsbrudd etter helsepersonelloven og kommunenes etiske retningslinjer når det gjaldt forholdet ansatt/klient. Lensmannskontoret oversendte saken til politiets enhet for grov vold og seksuelle overgrep.

Et kriseteam fra Kvinesdal ble koblet inn og hadde samtaler med hver enkelt ansatt. Siden anmeldelsen gjaldt tillitsbrudd etter helsepersonelloven åpnet Helsetilsynet i Vest-Agder tilsynssak, men denne ble avsluttet da det ble kjent at den ansatte ikke hadde autorisasjon som helsepersonell. Hun hadde kun utført tjenester som var fattet etter vedtak med hjemmel i sosialloven.