Kristiansand: Det var 12. februar i år at det inntraff et uhell med en snøscooter som førte til at en mann ble pågrepet og fremstilt for blodprøve. Den viste en promille på 1,2 fire timer etter tidspunktet for uhellet.

Snøscooteren som ble brukt tilhørte en 30-åring. Utenfor hytta hans var en rekke personer samlet den aktuelle dagen. Det var 10-12 personer tilstede i mange timer fredagsettermiddagen, og gjengen «satt rundt et bål, røykte, drakk og vaset».

Den 30 år gamle mannen som lånte ut snøscooteren til kompisen har ikke akseptert at politiet har inndratt førerkortet hans, fordi han fastholder at han ikke visste at kompisen var beruset. Mannen mener at han derfor ikke kan straffes, og at politiet heller ikke kan beholde førerkortet hans.

Retten slår fast at selv om 30-åringen var mye inne i hytta og ikke konkret så at kompisen drakk, er det helt klart at 30-åringen visste at folkene nøt alkohol. Derfor burde han ha forvisset seg om at kompisen ikke var beruset da han fikk låne snøscooteren.

Kristiansand tingrett har derfor fastholdt beslaget av førerkortet til 30-åringen.